300 gr. džiovintų arba šviežių datulių;
100 gr. anakardžio riešutų;
1 valg. šaukštas kakavos sviesto;
1 valg. šaukštas kakavos miltelių;
2 valg. šaukštai maltų neskrudintų pistacijų.
Datules pamirkyti vandenyje (5 min.) su šaukšteliu sodos, nusausinti. Riešutus trumpai pakepinti keptuvėje ir susmulkinti su elektine trintuve. Datules sutrinti el. trintuve iki vientisos masės. Sudėti susmulkintus riešutus. Kakavą išmaišyti su ištipintu kakavos sviestu ir sumaišyti su datulių/riešutų mase. Dėti masę į cilindro formeles arba tiesiog rankomis padaryti norimo dydžio saldainius ir atšaldyti. Laikyti mažiausiai 1 val. šaldytuve. Išimti iš formos ir apvolioti maltomis pistacijomis. Ir skanu ir sveika.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą