Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. balandžio 21 d., šeštadienis

Isberg salotos





Omletas su paprika ir pomidorais








4  kiaušiniai
2 valg. šaukštas aliejaus kepimui
1/2  svogūno
6 maži pomidorai
1 raudona paprika

Keptuvėje lengvai apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną, per puse supjaustytus pomidoriukus ir riekelėmis supjaustytą papriką. Viską uždengus dangčiu kelias minute patroškinti. Kiaušinį išplakti su šlakeliu pieno ir žiupsneliu druskos. Išplaktą kiaušinį užpiltį ant daržovių ir kepti uždengus dangtį. Iškepusį apibarstyti petražolėmis

Desertas su rikotos sūriu






250 gr. Rikotos sūrio
200 ml grietinėlės
2 valg. šaukštai cukraus pudros
1 arb. šaukštelis vanilės esencijos
1/2 citrinos sulčių
Mėgiamu uogų
Brendžio
Biskvito
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra iki standžios koncistencijos, sudėti rikotos sūrį, vanilę ir citrinos sultis, viską gerai išplakti.
Biskvitą supjaustyti plonom riekelėm ir apšlakstyti brendžiu. Aptepti storai rikotos sūrio kremu ant viršaus pridėti uogų, jas įspausti į kremą. Tada dar vieną sluosnį biskvito, jį šiek tiek paspaudžiame, ir vėl aptepame kremu ir puošiame uogomis. Dedame nemažiau kaip valandai į šaldytuvą, kad kremas sustingtu, kantriai laukiame, o tada jau galime smaguriauti.

Putpelė kepta bulvėjė





7 didelės bulvės;
21 putpelės kulšelė;
2 valgomi šaukštai majonezo;
žiupsnelis rozmarino;
žiuopsnelis druskos ir pipirų;
3 skiltelės česnako;
2 valgomi šaukštai aliejaus;
150 ml grietinėlės 13 %.
Kulšeles bent porai valandų pamarinuoti majoneze su česnaku ir pipirais. Bulves nulupti, išskaptuoti vidų, apibarstyti druska ir rozmarinais, apvolioti aliejuje. Į duobutę dėti po 3 kulšeles. Bulves, kurias išskaptavau sudėjau ant skardos dugno. Ant viršaus dedame įdarytas bulves. Uždengiame folija ir kepame 50 min. 200C tem. ir dar 20 min. 170C temp. nuėmus foliją ir apšlakščius bulves grietinėle.

2012 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Pikantiška "Ekspres" vištienos sriuba su sūriu






400 gr. Meksikietiškų šaldytų daržovių mišinio
1 indelis pupelių su pomidorų padažu
1 svogūnas
1 morka
200 gr. vištienos filė
1 valgomo šaukšto sviesto
1/2 arbatinio šaukštelio Pepereoni
100 gr. Fermentinio sūrio
druskos ir pipirų pagal skonį
Į verantį vandenį suberiame šaldytas daržoves. Višieną supjaustome mažyčiais gabaliukais ir apkepiname svieste, sudedame svogūną susmulkintą ir  sudedame sutarkuotą morką ir dar viską pakepiname. dedame į puodą. Verdame apie 10 min. Pabaigoje suberiame peperoni, druską, pipirus ir sutarkuotą sūrį. Leidžiame sūriui išsilydyti. Sriuba paruošta. Skanaus.

Džiovintais obuoliais įdaryta sprandinė

http://www.delimanochefs.lt/receptas/receptai/28992/dziovintais-persikais-idaryta-sprandine

Paruošimui Jums reikės:

  • 1 žiupsnelis čiobrelių
  • 3 vnt. skiltelės česnako
  • 1 vnt. didelis svogūnas
  • 1 kg sprandinės
  • 200 g džiovintų persikų (abrikosai netinka, per saldūs)
  • 1 pagal skonį druskos ir šviežiai maltų pipirų




Persikus minmum valandą mirkyti karštame vandenyje. Tada juos nuspausti ir smulkiai supjaustyti. Keptuvėje įkaitinti šaukštą sviesto, pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną ir suberti persikus. Įpilti dar aliejaus ir patroškinti apie 10 min. įbėrus čiobrelių.
Iš sprandinės pasigaminti išklotines. Kadangi manoji buvo labai stora tai gavosi net keturios. Išklotinę išmušti, paskaninti česnaku, druska ir pipirais. Į paruoštą išklotinę dėti persikų-svogūnų įdarą ir suvynioti į kepimo rankovę. Stengtis kiek įmanoma sipriau suveržti. Kepti orkaitėje apie 15 min. 200c temp., ir dar 45 minutes 180C temp.

Skaniausia su bulvių koše :)

Džiovintos slyvos su sūriu ir morkomis




Jums reikės:
200 gr. didelių džiovintų slyvų
1 didelės morkos
50 gr. fermentinio sūrio
2 skiltelės česnako
2 valg. šaukštai majonezo
druskos ir pipirų pagal skonį
Morką ir sūrį sutarkuoti labai smulkiai. Morkų sultis šiek tiek nuspausti. Sudėti česnaką, majonezą, druską ir pipirus ir gerai viską išsukti. Slyvas nuplauti, padaryti duobutes ir pridėti morkų-sūrio masės. Puiki užkanda prie vyno.

Persikinės rožytės http://www.delimanochefs.lt/receptas/receptai/29430/persikines-rozytes




Paruošimui Jums reikės:
1 žiupsnelis cukraus pudros
4 vnt. konservuotų persikų
1 vnt. kiaušinis
200 g Sluoksniuotos bemielės tešlos

Sluoksniuotą tešlą supjaustyti siauromis juostelėmis apie 8 cm ilgio. Ant kiekvienos juostelės dėti labai plonomis skiltelėmis supjaustytą persiką ir suvynioti. Aptepti kiaušiniu. Kepti 200C temp. apie 10 min. Iškepusias roželes apibarstyti cukrumi.

Pyragėliai su vištiena, pelėsiniu sūriu ir daržovėmis http://www.delimanochefs.lt/receptas/receptai/30356/pyrageliai-su-vistiena-pelesiniu-suriu-ir-darzovemis












































Paruošimui Jums reikės:
1 vnt. kiaušinis
1 valg. šaukštas sezamo sėklų
1 arb. šaukštelis vištienos prieskonių
400 g Sluoksniuotos bemielės tešlos
200 g vištienos filė (bet manau puikiai tiktų ir kulšelės
1 arb. šaukštelis peproni prieskonių
200 g Meksikietiškų daržovių mišinio
200 g pelesinio sūrio "Camber"

Vištiena smulkiai supjaustyį ir apkepinti kartu su daržovėmis. Sudėti susmulkiną sūrį, prieskonius. Iškočioti iš tešlos apvalios formos gabalėlius, dėti įdarą, sulenkti ir kiekvieną pyragėlį aptepti kiaušiniu ir apibarstyti sezamu. kepti apie 15 min. 200C temp



.


Karšti sumuštiniai su sultiniu







































    2 kiaušiniai;
    50 g sviesto;
    50 g fermentinio sūrio;
    aliejaus kepimui;
    1/2 batono
    Batono riekeles aptepti sviestu. Įdėti fermentinio sūrio riekelę ir suvožti sumuštinį. Kiaušinį išplakti su trupučiu druskos. Sumuštinį pamirkyti kiaušinyje ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekti su mėgiamu sultiniu.

Lengvos salotos su kalakutienos kumpiu



Paruošimui Jums reikės:
1 pagal skonį majonezo
2 vnt. konservuotų persikų
1 sauja ledinių salotų
3-4 vnt. maži pomidorai
1/2 vnt. avokado
100 g virto kalakutienos kumpio

Salotas suplėšyti, supjaustyti kubeliais avokadą, pomidorus per pusę. Ant viršaus sudėti kubeliais supjaustytus persikus, ant jų kalakutieną ir pagardinti majonezu.

Pikantiškas keptas sūris su peperoni





Paruošimui Jums reikės:
1 žiupsnelis druskos
1 vnt. kiaušinis
1 vnt. varškės sūris (22%)
1 arb. šaukštelis peperoni prieskonių

Sūrį ištrinti prieskoniais ir druska, aptepti išplaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 20 min. 200C. temperatūroje. Kiaušinis neleis sūriu išbėgti. Valgyti šiek tiek pravėsusį. Saknus iš šaltas.