Ieškoti šiame dienoraštyje

2013 m. sausio 13 d., sekmadienis

Midijų sriuba su daržovėmis ir grietinėle




500 gr. šviežių midijų
1 morka
1 pankolis
1 svogūnas
1 saujalė šviežių kalendrų
1 česnako skiltelė
50 gr. sviesto
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
200 ml. grietinėlės
2 l žuvies sultinio
apie 0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų mišinio (juodi, raudoni, žali ir balti).
Išvirti Žuvies sultinį (receptas aprašytas prie Žuvienės)
Keptuvėje išlydyti sviestą, supilti aliejų. Sudėti susmulkintą česnaką ir svogūnus supjaustytus kubeliais. Paskaninti druska ir maltais pipirais. Kai svogūnai suminkštės sudėti kubeliais supjaustytą pankolį, kalendras ir pakepti apie 3 min. Tada sudėti sutarkuotą morką ir dar pakepti apie 3 min. Pakepintas daržoves supilti į sultinį ir virti apie 15 min. Supilti grietinėlę, leisti sriubai užvirti ir tik tada sudėti gerai nuplautas midijas, virti apie 3 minutes vis pamaišant. Midijas, kurios neatsivėrė išimti ir išmesti. 





































Makaronai su krevečių-saulėje džiovintų pomidorų padažu


500 gr. šviežių krevečių
1 svogūnas
6-8 džiovinti pomidorai
1 česnako skiltelė
250 ml grietinėlės
2-3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. sviesto
1 arb. šaukštelis džiovintų petražolių (arba saujalė šviežių)
Krevetes išvalyti, palikti tik paskutinį narelį. Ištraukti iš uodegos juodą siūlą, atsargiai, kad nenutrūktų.
Keptuvėje ikaitinti aliejų ir sviesta, pakepinti česnaką su svogūnu, įberti druskos ir juodų šviežiai maltų pipirų. Sudėti smulkiai supjaustytus pomidorus ir viską patroškinti apie 5 minutes. Tada sudėti išvalytas krevetes ir pastoviai maišant apkepti apie 3 min. Kai krevetės įgaus gažiai rausvą spalvą supilti grietinėlę, leisti užvirti. Patiekti su mėgiamais makaronais.







Vištienos galantinas su žirneliais



Šokoladinis pyragaitis su kriauše