500 gr. šviežių krevečių
1 svogūnas
6-8 džiovinti pomidorai
1 česnako skiltelė
250 ml grietinėlės
2-3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
50 gr. sviesto
1 arb. šaukštelis džiovintų petražolių (arba saujalė šviežių)
Krevetes išvalyti, palikti tik paskutinį narelį. Ištraukti iš uodegos juodą siūlą, atsargiai, kad nenutrūktų.
Keptuvėje ikaitinti aliejų ir sviesta, pakepinti česnaką su svogūnu, įberti druskos ir juodų šviežiai maltų pipirų. Sudėti smulkiai supjaustytus pomidorus ir viską patroškinti apie 5 minutes. Tada sudėti išvalytas krevetes ir pastoviai maišant apkepti apie 3 min. Kai krevetės įgaus gažiai rausvą spalvą supilti grietinėlę, leisti užvirti. Patiekti su mėgiamais makaronais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą