- 80 g juodo šokolado
- 3 kiaušiniai
- 300 g rudo cukraus
- 240 ml aliejaus (aš naudojau alyvuogių)
- 300 g virtų burokėlių
- arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
- valgomas šaukštas su kaupu kakavos miltelių
- stiklinė g miltų
- 11gr kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Sulaužytą į gabaliukus šokoladą ištirpinti karštų garų vonelėje.
Burokėlius supjaustyti gabaliukais ir sutrinti su blenderiu ( su keliais šaukštais aliejaus) iki vientisos masės.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, likusiu aliejumi ir vanilės esencija. Supilti burokėlius ir šokoladą, išmaišyti.
Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Po truputį beriti į burokėlių masę, išmaišyti ir supilti į formą išteptą aliejumi ir pabarstytą miltais.
Orkaitę įkaitinti iki 175- 180 C. Kepti valandą laiko. Bet prieš išimant dar patikrinti su sausu pagaliuku. Jei pagaliuką ištrauksite aplipusį tešlą, vadinasi dar reikia kepti.