Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 29 d., pirmadienis

Lazanija su varške ir špinatais

2 pakeliai 9% varškės;
250 gr. šaldytų špinatų;
10 lazanijos lakštų
1 kiaušinis
150 gr. fermentinio sūrio
Bešamelio padažas (50 gr. sviesto, 1 šaukštas miltų, 500 ml pieno, žiupsnelis druskos ir malto muskato);
Žiupsnelis druskos, džiovinto raudonėlio, baziliko, petražolių;
Atšildytus špinatus išmaišyti su varške, kiaušiniu ir išvardintais prieskoniais.
Pasigaminti Bešamelio padažą (Išlydyti sviestą į ji sudėti miltus, pakepinti maišant kol gausis vienalytė masė ir pastoviai maišant supilti pieną, pakaitinti kol padažas sutirštės (jie padažas per daug tirštas įpilkite papildomai vandens), suberti muskatą ir įdėti druskos pagal skonį).
  Skardos dugną ištepti aliejumi. Dėti sluoksnį lazanijos lakštų, ant jos užtepti bešamelio padažo, ant viršaus dėti sluoksnį varškės su špinatais, apibarstyti tarkuotu sūriu (nedaug). Ant viršaus vėl dėti lakštus. Taip sluoksniuoti iki pabaigos. Viršutinis sluoksnis turi būti lakštų. Jį aptepti likusiu bešamelio padažu ir apibarstyti tarkuotu sūriu (negailint). Kepti apie 40 min. 200-190 laipsnių temperatūroje.