8 dideli pomidorai;
1 stiklinė ryžių;
1 sultinio kubelis;
1 saldi paprika;
10 gr. ančiuvių;
1 svogūnas;
2-3 česnako skiltelės;
kelios šakelės raudonėlio, baziliko;
Juodų maltų pipirų ir druskos pagal skonį;
aliejaus kepimui.
Pomidorams nupjauti viršūnėles ir išskobti minkštymą. Aliejuje apkepti česnaką ir svogūną, sudėti pomidoro minkštimą, smulkiai supjaustytą papriką. Suberti ryžius, sutrupinti kubelį vištienos sultinio įpilti vandens ir patroškinti ant lėtos ugnies apie 15 min. Pabaigoje sudėti smulkiai supjautytus ančiuvius,baziliką ir raudonėlį, įberti druskos ir pipirų. Gatą masę sudėti į išskobtus pomidorus ir kepti orkaitėje apie 20 min. 200C temperatūroje.