Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. sausio 28 d., penktadienis

Sriuba su frikadelėmis ( skaniausia sriuba iš vaikystės)


Kai augau, mūsų šeimoje kasdien pietums būdavo gaminama sriuba. Mamos visos sriubos, išskyrus raugintų kopūstų, buvo labai skanios. Tačiau labiausiai pamenu mamos verdamos sriubos su frikadelėmis skonį.  Joks čia atradimas ar "superinis" receptas, tiesiog tai sriuba iš vaikystės, kurios receptą norėčiau, kad žinotų ir mano dukros. Ji labai paprasta, iš prieskonių mama naudojo tik lauro lapus, kvapius pipirus, druską ir česnaką. Tokią ir aš retkarčiais išverdu.
Taigi Jums reikės:
apie 200 gr. faršo (mama naudoja kiaulienos);
2 bulvių;
1 morkos;
1/2 stiklinės ryžių;
3 lauro lapų;
3-4 kvapiųjų pipirų;
žiupsnelio juodųjų maltų pipirų;
druskos pagal skoni.
Į faršą įdėti žipsnelį druskos, maltų pipirų ir išspaustą česnaką. Padaryti mažyčius rutuliukus.
Užkaisti apie 2 l vandens. Kai vanduo užvirs sudėti smulkiai supjaustytas bulves ir supilti ryžius. Pavirti apie 10 min. ant mažos ugnies, tada sudėti mėsos kukuliukus bei burokine tarka sutarkuotą morką. Sudėti prieskonius, druską. Ant silpnos ugnies virti dar apie 10 min. Prieš patiekiant pabarstyti krapais, petražolėmis.



11 komentarų:

  1. Laba diena,
    bandau rašyti komentarą :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, tai tikrai ta sriuba, kuri primena vaikyste.As ja iki siol gaminu savo seimai.Idomu del cesnako farse,niekada i galva net neatejo, tikriausiai turetu buti gardesne sriubyte, kita karta kai ja virsiu butinai pabandysiu!Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Česnakas suteikia labai gera prieskonį. Net geriau dėti džiovinto česnako granules, jų skonis švelnesnis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Šį sriuba tikrai labai skani :) Vaikystėje buvo skaniausia, o dabar ir sūnui skaniausia !!!!!!!!!! Česnako ir aš nesu mėginusi... sekantį kartą tikrai įdėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai skani sriuba, tik as vietoj ryziu dedu vermiseliu (tiesiog nemegstu ryziu sriuboje).Siandien kaip tik gaminau :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labas, aš visada iš mėsytės padarau labai mažus rutuliukus ir apkepu, tik poto dedu į verdantį vandenį, pabandykit, tikrai laaaabai skanu:)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Nuo kažkokio patiekalo faršo įdaro liko faršo, pasidariau frikadelių, užsišadžiau. Virsiu šitą sriubą, kaip tik ieškojau recepto. Galbūt mano vaikams ji irgi liks prisiminimuose kaip skanioji vaikystės sriuba :))))

    AtsakytiPanaikinti
  8. Aš tai su perlinėm kruopom viriau .. ir gale dar pakepiau svogūniu ant sviesto ir užpyliau ant išvirtos sriubytės + batoniukas su sviestu ir suriu pakeptas orkaitei.niam

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skani sriubyte gavosi, aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Skanu! As dar pagardinau zaliais zirneliais, svogunu laiskais :)

    AtsakytiPanaikinti