- 250 g. miltų
- 120 g. sviesto
- 1/3 stiklines vandens
- 1 šaukštas aliejaus
- žiupsnelio druskos
- 200 gr. vištos krūtinėlės
- 1 nedidelis brokolis
- 1-2 pomidorai
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- druskos pagal skonį
- aliejaus kepimui
- 100 gr. fermentinio sūrio
- 3 kiaušiniai
- 2-3 šaukštai grietinės
- 2-3 šaukštai pieno
Pirmiausia pasigaminam pagrindą. Persijojam miltus, sutarkuojame arba tiesiog susmulkiname sviestą, ir minkome kol nelieka sausų miltų. Tada įpilame vandens, aliejaus, įberiam žiupsnelį druskos ir suminkome tešlą iki vientisos masės. Dedame į šaldytuvą 30 min. Vėliau iškočiojam ir dedam į kepimo formą taip kad būtų bortelis.
Kol tešla bręsta pasigaminame įdarą.
Įkaitintame aliejuje pakepinam česnaką ir smulkiai supjaustytą vištieną. Kai vištiena pabals sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir papriką. Patroškinti kelias minutes ir sudėti nuluptus smulkiai supjaustytus pomidorus, druską ir kitus prieskonius kuriuos mėgstate. Paruoštą masę atvėsinti.
Labai skanu, aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintiO brokolius apkepti kartu su vistiena?
AtsakytiPanaikintiBrokolius trumpai apkepti su pomidorais, o galima tiesiog nuplikyti verdančiu vandeniu.
AtsakytiPanaikinti