100 g sviesto arba margarino;
250ml pieno;
25 g mielių;
100 g cukraus;
0,5 šaukštelis druskos;
1 arbatinis šaukštelis kardamono, malto;
500 kg miltų (aukščiausios rūšies)
50 gr. juodojo šokolado
1 valg. šaukštas maltų migdolų arba lazdyno riešutų
1 valg. šaukštas rudojo cukraus
1 valg. šaukštas rudojo cukraus
1kiaušinis bandelėms aptepti
Ištirpinti sviestą. Supilti į jį pieną pašildytą iki maždaug 37°, supilti mieles ištirpintas su šaukštu cukraus. Į pieną įmaišyti cukrų, druską, kardamoną, ir beveik visus miltus. Minkyti, kol tešla taps minkšta. (Jei reikia: pridėti daugiau miltų). Apdengti tešlą su rankšluosčiu ir 40-50 minučių leisti kilti.
Į pakilusią tešlą įminkyti smulkiais gabaliukais sukapotą šokoladą. Iš tešlos padaryti volelį ir supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais. Man gavosi 16 gabalėlių. Tada kiekvieną gabalėlį suvolioti į daugmaž piršto storumo 18-20 cm "dešrelę" ir surišti mazgelį. Kiekvieną bandelę aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti riešutų ir cukraus mišiniu. Leisti bandelei dvigubai pakilti ir kepti įkaitintoje iki 200 C temp. apie 15 min.
Į pakilusią tešlą įminkyti smulkiais gabaliukais sukapotą šokoladą. Iš tešlos padaryti volelį ir supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais. Man gavosi 16 gabalėlių. Tada kiekvieną gabalėlį suvolioti į daugmaž piršto storumo 18-20 cm "dešrelę" ir surišti mazgelį. Kiekvieną bandelę aptepti plaktu kiaušiniu ir apibarstyti riešutų ir cukraus mišiniu. Leisti bandelei dvigubai pakilti ir kepti įkaitintoje iki 200 C temp. apie 15 min.