1 kg pomidorų,
1 svogūnas,
žiupsnelis druskos,
žalių bazilikų lapelių,
4 šaukštai smulkintų petražolių,
1 šaukštas cukraus,
50 g sviesto,
1 valgomas šaukštas su kaupu miltų,
700 ml pieno,
žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Smulkiai supjaustykite svogūną, bazilikus ir sumaišykite su petražolėmis, druska bei cukrumi. Šiuo mišiniu užberkite į 4 dalis supjaustytus pomidorus. Užpilkite vandens tiek, kad apsemtų daržoves ir virkite, kol pomidorai visiškai suminkštės.
Daržoves sutrinkite smulkintuvu. Iš ištirpinto sviesto ir miltų paruoškite užpilą. Jį po truputį nuolat maišydami supilkite į kaitinamą pieną. Tada supilkite paruoštą pomidorų tyrę ir virkite ant mažos ugnies dar 5 min. Į išvirusią sriubą įberkite pipirų, įpilkite citrinų sulčių, išmaišykite ir patiekite. Sriubą galima paskaninti sūriu. Aš naudojau avių pieno.