Ieškoti šiame dienoraštyje

2014 m. birželio 2 d., pirmadienis

Gaivus tortas su braškių putėsiais




Sirupas tortui sulaistyti
150 g cukraus
250 ml apelsinų sulčių
6 gvazdikėliai
1 arb. šaukštelis citrinos žievelės
Biskvitas
5 kiaušiniai
220 g cukraus
160 g manų
90g kokoso drožlių
150 g miltų
11 g. kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilės estrakto
2 šaukštai apelsino žievelių
250 g sviesto arba margarino, arba 150 ml. kokosų aliejaus.
Putėsiai
300 ml. trintų šviežių arba šaldytų braškių (tinka ir avietės).
1/2 stiklinės cukraus pudros
250 ml. grietinėlės (36 %)
1,5 valgomo šaukšto želatinos
60 ml. vandens
Gaminimas. Pradedame nuo sirupo. Visus sirupui skirtus produktus supilti į puodą ir virti apie 10 min.
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
Sudėti visus biskvitui skirtus produktus (išskyrus sviestą) į dubenį ir išplakti. Pabaigoje supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą arba aliejų ir dar plakti kelias minutes.
Kepti apie 30 min. Patikrinti sausu pagaliuku ar iškepęs. Kai atvės, sulieti sirupu. Biskvitas iškepė labai storas, todėl kai ji sumirko, padalinau jį perpus ir ant vieno užpyliau putėsius, o kitą tiesiog suvalgėm kaip pyragą.
Pudingo gaminimas:
Želatiną užpilti 60 ml vandens ir palikti brinkti apie 40 min. Pudingui braškes sutrinti su cukrumi ir supilti išbrinkintą želatiną. Jei naudosite avietes, išplaktą masę pertrinti per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Dėtį valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Po valandos mikseriu plakti sustingusias braškias iki purių putų. Tada pamažu pilti grietinėlę ir pastoviai plakti.
Putėsius supilti ant biskvito formoje ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 3 val., o geriau per naktį. Skanaus.

P.S. Derinys buvo puikus, tačiau galvoju, 
kad būtų skanu ir su šokoladiniu biskvitu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą