Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Obuolių pyragas (su karamelizuotais obuoliais)



























3 kiaušinių tryniai
150 gr. margarino
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės grietinės
pusė citrinos
11 gr. kepimo miltelių
Obuolių masei:
6 obuoliai
0,5 stiklinės cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
cinamono arbatinis šaukštelis
100 gr. razinų
2 saukštai margarino arba sviesto




Visu pirma pasigaminu obuolių masę. Supjautau obuolius stambiomis riekelėmis. Keptuvėje išlydom margarina, sudedame cukrų gerai išmaišome, tada sudedu obuolius, razinas, vanilinį cukrų ir cinamoną ir pastoviai maišant kepame apie 7 min. , kol obuoliai suminkštės.
Tešlai, vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame pakeli kepimo miltelių (aš naudoju prancuziškas- 11 gr. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą "Vilniaus" margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. -Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.Ištraukiame skardą ir sukrečiame obuolių masę ir dar kepame apie 15 min.Pabaigoje sudedame ant obuolių išplaktus kiaušinių baltymus ir dar minutę - dvi palaikome karštoje orkaitėje.


 

Namuose paruošta Late kava




 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Late kavą pasigaminti namuose labai paprasta.


Visų pirma ekspreso indelyje išverdame kava. Užkaitiname pieną iki 50-60 laipsnių specialiame inde (jei jo neturite pašildytą pieną supilkite į visiems gerai žinomą arbatinuką su stūmokliu). Plakame su stūmokliuku, kol gausis puta. Į puodelį supilame išplaktą pieno putą, o tada atsargiai pilame kavą.

Plaktuvas pienui
Ekspreso kavinukas

Arbatinkuas su stūmokliu. Kol neturėjau specialaus plaktuvo 
pieno putai, puikiausiai suplakdavau pieno putą su juo.

Omletas su daržovėmis






1 svogūnas2 pomidorai
4-5 riekelės baklažanų (kai jo neturiu, dedu papriką)
3 kiaušiniai
50 gr. rūkytos šoninės
Žiupsnelis tarkuoto sūrio, petražolių, krapų
Pipirų, druskos pagal skonį
Pakepiname šoninę su smulkiai supjaustytu svogūnu, sudedame kubeliais pjaustyta baklažaną, kai baklažanas apkepa sudedu smulkiai supjaustytus pomidorus ir patroškinu, kol pomidorai suminkštės. Tada užpilu išplaktus kiaušinius su šlakeliu pieno, užpilu ant kepamų daržovių, uždengiu dangčiu ir kepu ant labai silpnos ugnies. Baigiant kepti, kai kiaušiniai iškyla, apibarstau susmulkintom petražolėm, krapais, jei turiu svogūnų laiškais ir ant viršaus užbarstau tarkuoto sūrio.Ir dar kokia minutėlę kepu uždengtoje keptuvėje.

2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Suši




























Įvedžiau Google "Suši gaminimas" ir pabandžiau pasigaminti pati. Visai lengva, skanu ir greita.Įdarui turėjau avokado, krabų lazdelių, raudonųjų ikrų,  Aliaskinių poliakų filė gabaliukų, vasabi padažo . Baltos spalvos suši suvynioti i ryžių lapus.

 

Obuolių ryšuliukai



























 


12 mažų obuolių

"Mantingos" sluoksniuotos mielinės tešlos 500 gr.
50 gr. margarino kepiniams
50 gr. razinų
50 gr. cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 valgomi šaukštai grietinėlės



Obuolius švariai nuplauti išskobti sėklas. Obuolių nulupti negalima.Margariną ištirpdyti, suberti cukraus pudrą, cinamoną ir supilti grietinėlę, truputėli pavirti, kol gausis vienalytė masė. Pasiruošti 12 tešlos kvadratėlių. Ant kiekvieno iškočioto kvadratinio tešlos gabaliuko uždėti obuolį, į obuolio vidų įberti kelias razinas ir užpilti šaukštelių saldžios masės. Suimti 2 priešingus tešlos kampus ir juos surišti. Tą patį padaryti ir su likusiais dviem. Taip aprengtus obuolius dėti į skardą, paliekant nemažus tarpus, aptepti likusia saldžia mase ir kepti karštoje orkaitėje (200 l.) kol gražiai pagels, Apie 15 -20 min.

Kepenėlių blyneliai (Jei trūksta geležies)



























500 gr. galvijų arba kiaulių kepenų
1 svogūnas
1 kiaušinis
1 šaukštas majonezo
3-4 šaukštai miltų
0,5 arbatinio šaukštelio muskato
aliejaus kepimui
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
Sumalti kepenis ir svogūną mėsmale. Įmušti kiaušinį, įdėti majonezą, miltus, prieskonius ir viską gerai išmaišyti. Muskatas suteikia kepenėlėms nuostabų aromatą. Keptuvėje įkaitinti aliejų, dėti masę šaukštu į keptuvę ir kepti kaip blynus. Jei norite galite dar patroškinti su grietine. Garnyrui tiks bulvės arba bulviu košė. O man patinka su morkų arba burokėlių salotomis. Skanūs ir šalti.

Makaronai su grybų-vištienos padažu





 Pakelis mėgstamų makaronų
 300 gr. vištienos krutinėlės (galima ir kalakutieną )
 300 gr. pievagrybių (arba voveraičių, gūdukų)
 200 ml 10% giretinėlės
 1 svogūnas
 Prieskoniai vištienai "Taco"
 Prieskoniai makaronams
 Druskos, pipirų pagal skonį
Alyvuogių aliejus







Visu pirma užkaičiu virti makaronus. Kol makaronai išverda, pasigaminu padažą. Keptuvėje įkaitinu aliejų, sudedu plonom juostelėm supjaustytą vištieną ir kubeliais supjaustytą svogūna. Jei turiu dedu raudonos arba žalios paprikos taip pat supjaustytos kubeliais. Apibarstau "Taco" prieskoniais, trumpai apkepu, kol pabąla mėsa, tada sudedu pievagrybius supjaustytus, dar šiek tiek apkepinu (5 min.) ir supilu grietinėlę. Troškinu dar apie 5-7 minutes. Galite į padažą įdėti šaukštelį krakmolo, jei norit, kad būtų tirštesnis. Patiekalo gaminimui sugaištu tik pusvalandį. Vietoje makaronų, galite išsivirti ir ryžius. Skanaus :)

Marinuota lašiša



Lašišos arba upėtakio filė 600 g
Citrina 1 vnt.
Česnakų 3-4 skiltelės
Druskos 1 nubrauktas valg. šaukštas
Juodieji malti pipirai pagal skonį

Paruošimas

Lašišos( upėtakio) filė pasigaminu pati. Iš 1 kg -filė išeina apie 600 gr. Supjaustau žuvį plonomis juostelėmis, išspaudžiu ant žuvies 1 (didelės) citrinos sultis, sudedu išspaustą česnaką (skiltelės didelės 3-4 naminės ) 1 valgomą šaukštą druskos ir pipirų pagal skonį.
Viską gerai išmaišau ir sudedu į stiklainį, gerai apspaudžiu. Po 15 min. žuvis jau tinkama valgyti. Šaldytuve gali stovėti ir kelias savaites, tiesa taip neatsitinka, nes labai skanūs sumuštiniai.

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Vištienos sultinys su karštu sumuštiniu



Vištos krūtinėlės 1 gab.
Batonas 1 vnt.
Lauro lapai 3 vnt.
Fermentinis sūris 200 g
Kvepiantieji pipirai 3 vnt.
Sviesto 80 g
Petražolės (šviežios smulkintos) žiups.
Kiaušiniai 2 vnt.
Aliejus 50 g
Krapai (smulkinti) žiups.
Malti juodieji pipirai pagal skonį


Visų pirma išverdame vištienos sultinį. Petražolėmis ir krapais pagardiname sultinį jau lėkštėje prieš patiekiant ant stalo. Nors čia jau kiekvienos šeimininkės valia! Esmė šio patiekalo yra sumuštiniuose!
Kol verda sultinys pasigaminame sumuštinius: Imame po dvi riekutes plonai supjaustyto batono, arba sumuštinių duonos. Jas aptepame sviestu, uždedame riekelę sūrio ir suvožiam. Taip pasiruošiam norimą kiekį sumuštinių. Išplakame dubenėlyje kiaušinius. Įkaitiname keptuvėje aliejų, sumuštinį iš abiejų pusių pamirkome kiaušinyje ir apkepame iš abiejų pusių. Kepame ant lėtos ugnies. Iškeptus sumuštinius patiekiame prie sultinio.
 P.S jei turite namuose sumuštinių keptuvą, galima kepti ir jame, tada nereikės aliejaus, bus mažiau kalorijų, bet vis tiek skanu!

„A la“ Meksikietiška sriuba



Pjautinis batonas 1 vnt.
Jautienos faršas 300 g
Pupelės 1 skilt.
saldžioji raudonoji paprika 1 vnt.
Svogūnai (dideli) 1 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Morka (didelė) 1 vnt.
Čili pipiriukas 0.5 vnt.
Prieskoniai jautienai 20 g
Druska (stambi) pagal skonį
Tarkuotas Džiugo sūris 100 g
Petražolės (šviežios) 10 g
Daržovių sultinio kubeliai 1 vnt.
Pomidoras didelis 1 vnt.
Paruošimas




Užmerkiame bent val. laiko pupeles. Visai nesvarbu kokias (baltos, ar raudonos, didelės ar mažos).
 Užverdu puode sultinį (3 l vandens ir 1 kubelis daržovių sultinio) ir įdedu pupelės, į 3-4 gabalus supjaustytą morką, nuluptą pomidorą. Verdu ant lėtos ugnies apie 45 min. 2.
 Pakepinu smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, sudedu faršą, apibarstau prieskoniais. Faršą kepu pastoviai maišydama, kad būtų biri masė.
 Kai pupelės suminkštėja į sultinį dedu pakepintą faršą, įmetu puselę čili pipiriuko ir dar paverdu apie 5 min.
Visą sriubą supilu i kombainą ir susmulkinu. Supilu atgal į puodą ir kaitinu iki užvirimo.
Prieš patiekiant į stalą apibarstau sūriu ir papuošiu petražolės šakele. Patiekiu su skrebučiai apibarstytais "džiugo" sūriu. Juos kepu orkaitėje labai trumpai, be jokių riebalų. P.S po tokios sriubos jau antro patiekalo nesinori :) Receptas gimė paragavus Meksikietiškos sriubos restorane. Nežinau ar sudėtis tokia, bet kai pagaminau pirmą kartą, patiko :)

Kopūstas „Siurprizas“



































Kopūstas 1 vnt.
Mėsos faršas 1 kg
Grietinė (liesa) 3 valg. šaukšt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Prieskoniai faršui 100 g
Česnakai (galvutės) 3 skilt.
Pomidorų padažas 3 valg. šaukšt.
Majonezas (liesas) 3 valg. šaukšt.
Grietinė 3 valg. šaukšt.
Paruošimas

Apverdame puode visą kopūstu galvą ( koto negalima išpjauti).
Kol verda kopūstas, pasiruošiame faršą. Aš dažniausiai naudoju 50% kiaulienos ir 50% jautienos. Į faršą įmušu kiaušinius ir sudedu maltos mėsos prieskonius ir viską gerai išmaišau.
Išimu iš puodo apvirtą, bet nepervirtą kopūsto galva. Kotą nupjaunu, kad būtų lygus. Atsargiai atlankstau po viena kopūsto lapus ir taip iki šerdies. Jei kopūstas labai tankiai suaugęs, galima keletą nereikalingų lapų ir pašalinti. Toliau atbulinis procesas. Apie paliktą kopūsto viduriuką lipdome faršą plonais sluoksniais ir taip lapas po lapo, kol kopūstas pastorėjęs grįžta i savo formą.
Tokį kopūstą "Siurprizą" apvynioju folga (galima dėti ir į rankovę jei tilps). Ir dedu į orkaitę - 30 min. kepu 220 laipsnių temperatūroje ir dar 40 min. 180-200 laipsnių temperatūroje.
Kol kopūstas kepa pasigaminu padažą iš česnako, majonezo, grietinės ir pomidorų padažo. Jis idealiai tinka kopūstui. Garnyrui jei daugiau svečių išsiverdu birių ryžių!

Trinta brokolių sriuba





























Brokolis 1 galva
Morka (didelė) 1 vnt.
Saliero šaknis 100 g
Vištienos sultinio kubeliai 2 vnt.
Vandens 2 l
Poras (baltoji dalis) 1 vnt.
Česnakų 1 skilt.
Grietinėlė (neriebi) 100 g
Alyvuogių aliejus 2 valg. šaukšt.
Sūris džiugas 100 g


Užverdu vandenį sudedu vištienos sultino 2 kubelius, į tris- keturias dalis padalintą brokolį, stambiai supjaustytą morką ir nuluptą gabalėlį saliero šaknies. Viską verdame apie 15-20 min.
Aliejuje pakepinu susmulkintą česnaką, po to griežinėliais supjaustytą porą ir išvirusią saliero šaknį. Kepu kol viskas suminkštėja.
Išgriebių iš puodo išvirusias daržoves ir jas sutrinu blenderiu, kol gausis vientisa masė, sudedu apkepintą česnaką su porais ir salieru ir dar paplaku. Gautą tyrę atgal supilu į sultinį, užvirinu. (galite naudoti ne visą sultinį, žiūrint kaip, kam ir kokio tirštumo patinka)
Patiekiant valgyti ant viršaus užbarstau sūrio (nebūtina, nes skanu ir be jo) ir užpilu grietinėlės. Medinio krapštuko pagalba iš grietinėlės nupiešiu ornamentus. Sriuba pranoko mano lūkesčius, nerealiai skanu, ir svarbiausia be bulvių, be miltų. Nedėjau papildomai druskos. Gaminau eksperimentuodama :)

Kepti obuoliai su varškės įdaru



Varškė (9 %) - 250 g
Obuoliai vidutinio dydžio (geriausiai tinka antaniniai, arba kita rūgštesnė rūšis) 10 vnt.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Cukrus - 2-3 valg. šaukšt.
Cinamono - 1 arbat. šaukšt.



Paruošimas
Obuolius gerai nuplauti ir su bulvių skustuku iš kotelio pusės išskobti šerdį su sėklomis.
Varškę ištrinti su cukrumi kiaušinių tryniais ir cinamonu. Atskirai išplakti iki standžių putų kiaušinio baltymus ir juos atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu varškės masę sudėti į paruoštus obuolius ir dėti kepti apie 15-20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Netingėti pasižiūrėti, kad neperkeptų ir obuoliai neištižtų.
Iškepusius obuolius apibarstyti cukraus pudra.


P.S. skanu į varškę įmaišyti razinų :)

Sveikuolių blynai (Delfi portalo prizininkai)

































Grikių kruopos 1 stikl.
Šaldyti špinatai 200 g
Kiaušiniai 1 – 2 vnt.
Miltai 3-4 valg. šaukšt.
Druskos pagal skonį
Aliejus kepimui

Paruošimas
Išverdu grikius  Į išvirtus grikius sudedu atšildytus (galima ir sušalusius) špinatus, kiaušinį, miltus, druskos ir viską gerai išmaišau.
Į įkaitintą aliejų dedu šaukštu gautą masę ir formuoju blynelius. Apkepu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda. Valgyti skanu su grietine, skanūs ir be jos!

2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Citrininis varškės pyragas

    Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g 
    Cukrus 1 stikl.
     Miltai 1 stikl.
     Varškė 2 pakeliai 
    Citrina 1 vnt.
     Kepimo milteliai 11 g
     Kiaušiniai 3 vnt.
     Grietinė 1 stikl.
    Šis patiekalas gaminimas..: Vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame pakeli kepimo miltelių (aš naudoju prancuziškas- 11 gr. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą "Vilniaus" margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. -Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pagrindas pasigaminame varškę. Ištriname varškę su puse stiklinės cukraus ir grietinės, sutarkuojame likusią pusę citrinos ir pabaigoje sudedame iki standžių putų išplaktą vieną trečiąją dalį kiaušinio baltymo. - Varškės masę sukrečiame ant iškepusio pagrindo, temperatūrą sumažiname iki 170-180 laipsnių ir vėl pašauname į orkaitę (apie 15 min.) kol varškė pradės burbuliuoti. P.S.Dėkite kepinį beveik į patį viršų orkaitės, kad daugiau keptų viršutinė pyrago dalis.
    Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir ant viršaus gražiai paskirstome likusius standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.

Rusiškas bulvių pyragas



Mano kepinys susideda iš:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150-200 g
Miltai 4 stikl.
Kefyras 1 stikl.
Bulvės 8-10 vnt.
Lauro lapai 8-10 vnt.
Druska, pipirai pagal skonį
Svogūnai 3-4 vnt.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Kiaušinis 1 vnt.

Šis patiekalas gaminimas..:


Iš miltų, kefyro, kiaušinio,kepimo miltelių ir druskos pusės arbatinio šaukštelio užminkome tešlą ir paliekam pastovėti šaltai kol pasiruošiame bulvių įdarą. Vidutinio dydžio bulves nuskutame, supjaustome plonais griežinėliais, Kad bulvės greičiau iškeptų aš jas labai trumpai pagarinu puode virš garų (bet nebūtina) svogūną taip pat supjaustome griežinėliais.Sumaišome bulves su svogūnais, lauro lapais, druska ir pipirais. Taip pat jei turite galite įmaišyti maltų džiovintų baravykų, labai pagerina skonį, bet ir be jų skanu. Du trečdalius tešlos iškočiojame ir dedame i skardą, kad tešlos kraštai būtų iki skardos viršaus. Ant tešlos sudedame bulvių ruošinį. Ant bulvių išdėlioju plonais gabaliukais supjaustytą "Vilniaus" margariną. Ant viršaus dedame iškočiotą likusią tešlos dalį ir gražiai sujungiame su apatine. Aš tiesiog suvynioju kraštus "virvele" Pyrago viršų tolygiai subadyti šakute ir dėti kepti į orkaitę 45-55 min. ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai pyragas iškepa, ji dar palaikau apie 10 min. šiltai po pagalve arba kailiniais :). Valgome su grietine.

Obuolių pyragas "Juokų darbas" - Skaniausių šeimos kepinių knyga



Obuolių pyragas "Juokų darbas"

Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Miltai 300 g
Manai 300 g
cukrus 150 g
obuoliai antaniniai 6 vnt.
razinos (nebūtinai) 100 g
cinamonas 1 arbat. šaukštel.
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.

Šis patiekalas gaminimas..:

Tai labai paprastas pyragas, kurį gali pasigaminti ir vaikai. Miltus, manus, cukrų ir kepimo miltelius sumaišykite dubenyje. Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka į juos sudėti nuplautas ir nusausintas razinas. Kepimo formos dugną (aš naudojų išardomą) ištepti storu margarino sluoksniu (apie 50 g). Tolygiai suberti išmaišytą miltų masę ir ant jos sudėti pusę obuolių su razinomis, apibarstyti cinamonu. Tada vėl dėti sluoksnį miltų, ant jų likusią obuolių masę ir ant viršaus suberti likusią miltų masę. Ant miltų su burokine tarka užtarkuoti likusi margariną, stenkitės, kad tolygiai pasiskirstytų ant viso paviršiaus. Dedame kepti i orkaitę 170-180 laipsnių temperatūroje. Kepti apie 50 min.

Močiutės "Napoleono" tortas




Produktai reikalingi torto gaminimui:
Margarinas VILNIUS kepiniams 500 g
Grietinės 450 g
Miltai 5 stikl.
Druska 1 žiups.
Kiaušiniai 7 vnt.
Cukraus 2 stikl.
Sviestas 300 g
Pienas 1 l
Citrina 1 vnt.
Migdolų esencija 2 arbat. šaukštel.
Kaukazinių slyvaičių arba spanguolių uogienė 0,5 stikl.

Darbo eiga
Ant lentos supilti 5 stiklines miltų, padaryti duobutę į ją įmušti 1 kiaušinį, supilti grietinę ir gabaliukais supjaustytą margariną. Tai ilgiausias procesas ir jam reiketų plataus didelio peilio. Kapoti tešlą, kol neliks sausų miltų ir pradės lipti į vientisą gabalą. Tada jau galite baigti minkyti rankomis ir padalinti tešlą į 10-12 vienodų dalių, padaryti iš jų rutuliukus, sudėti į lėkštę ir minimum valandai padėti į šaldytuvą. Kol tešlą stingsta pradedu gaminti kremą. Išplaku kiaušinio trynius cu cukrumi. Užkaičiu virti 1 litrą pieno ir į jį pamažu srovele pilu išplaktus kiaušinius, pastoviai maišau (nuo puodo geriau nesitraukti) kol kremas sutirštėja. Gautą mase padedame, kad atvėstų. Geriausiai kambario temperatūroje. Tada išsuku sviestą su stikline cukraus iki purumo. Į Išsuktą sviestą, kantriai, po šauktą dedu atšalusį kremą ir suku, kol tampa vienalytė masė. Taip darau, kol sudedu visą kremą. Aš viską maišau medinių šaukštu (taip močiutės prisakyta). Pabaigoje sutarkuoju visą didelę citriną (kartu su žievele) ir įdedu migdolų esencijos. Kremas paruoštas. Belieka išsikepti blynus. Juos dažniausiai kepu iš vakaro. Kadangi blynus reikia sutepti jau atšalusius. Ant lentos labai gausiai priberkite miltų ir kočiokite apvalios formos blynus. Kad būtų lygūs, uždedu norimo dydžio dangtį ir apipjaunu. Iškočiotą blyną subadau tankiai šakute ir į orkaitę, 200-220 laipsnių temperatūros. Galite kočioti ir ant kepimo popieriaus. Atvėsusius blynus sutepame kremu, Sutepus pusę visų blynu vidurinį sluoksnį sutepu rūgčšia uogiene. Viską sutepus tortą šiek tiek paspaudžiu iš viršaus su lentele. Viršutinis sluoksinis turi būti kremo! 1-2 blynus pasilikite torto puošimui. Aš leidžiu tortui šiek tiek pastovėti, tada sulyginu šonus ir aptepu juos likusiu kremu. Torto viršų ir šonus aptepu blyno trupiniais. O puošti galite kaip tik fantazija leidžia. Mano močiutė visada puošdavo migdolų riešutais. Man patinka puošti su šokoladu ir riešutais.