Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 3 d., trečiadienis

Citrininis varškės pyragas

    Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g 
    Cukrus 1 stikl.
     Miltai 1 stikl.
     Varškė 2 pakeliai 
    Citrina 1 vnt.
     Kepimo milteliai 11 g
     Kiaušiniai 3 vnt.
     Grietinė 1 stikl.
    Šis patiekalas gaminimas..: Vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame pakeli kepimo miltelių (aš naudoju prancuziškas- 11 gr. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą "Vilniaus" margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. -Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pagrindas pasigaminame varškę. Ištriname varškę su puse stiklinės cukraus ir grietinės, sutarkuojame likusią pusę citrinos ir pabaigoje sudedame iki standžių putų išplaktą vieną trečiąją dalį kiaušinio baltymo. - Varškės masę sukrečiame ant iškepusio pagrindo, temperatūrą sumažiname iki 170-180 laipsnių ir vėl pašauname į orkaitę (apie 15 min.) kol varškė pradės burbuliuoti. P.S.Dėkite kepinį beveik į patį viršų orkaitės, kad daugiau keptų viršutinė pyrago dalis.
    Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir ant viršaus gražiai paskirstome likusius standžiai išplaktus kiaušinio baltymus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą