Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Vištienos sultinys su karštu sumuštiniu



Vištos krūtinėlės 1 gab.
Batonas 1 vnt.
Lauro lapai 3 vnt.
Fermentinis sūris 200 g
Kvepiantieji pipirai 3 vnt.
Sviesto 80 g
Petražolės (šviežios smulkintos) žiups.
Kiaušiniai 2 vnt.
Aliejus 50 g
Krapai (smulkinti) žiups.
Malti juodieji pipirai pagal skonį


Visų pirma išverdame vištienos sultinį. Petražolėmis ir krapais pagardiname sultinį jau lėkštėje prieš patiekiant ant stalo. Nors čia jau kiekvienos šeimininkės valia! Esmė šio patiekalo yra sumuštiniuose!
Kol verda sultinys pasigaminame sumuštinius: Imame po dvi riekutes plonai supjaustyto batono, arba sumuštinių duonos. Jas aptepame sviestu, uždedame riekelę sūrio ir suvožiam. Taip pasiruošiam norimą kiekį sumuštinių. Išplakame dubenėlyje kiaušinius. Įkaitiname keptuvėje aliejų, sumuštinį iš abiejų pusių pamirkome kiaušinyje ir apkepame iš abiejų pusių. Kepame ant lėtos ugnies. Iškeptus sumuštinius patiekiame prie sultinio.
 P.S jei turite namuose sumuštinių keptuvą, galima kepti ir jame, tada nereikės aliejaus, bus mažiau kalorijų, bet vis tiek skanu!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą