Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 5 d., penktadienis

Obuolių ryšuliukai



























 


12 mažų obuolių

"Mantingos" sluoksniuotos mielinės tešlos 500 gr.
50 gr. margarino kepiniams
50 gr. razinų
50 gr. cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis cinamono
2 valgomi šaukštai grietinėlės



Obuolius švariai nuplauti išskobti sėklas. Obuolių nulupti negalima.Margariną ištirpdyti, suberti cukraus pudrą, cinamoną ir supilti grietinėlę, truputėli pavirti, kol gausis vienalytė masė. Pasiruošti 12 tešlos kvadratėlių. Ant kiekvieno iškočioto kvadratinio tešlos gabaliuko uždėti obuolį, į obuolio vidų įberti kelias razinas ir užpilti šaukštelių saldžios masės. Suimti 2 priešingus tešlos kampus ir juos surišti. Tą patį padaryti ir su likusiais dviem. Taip aprengtus obuolius dėti į skardą, paliekant nemažus tarpus, aptepti likusia saldžia mase ir kepti karštoje orkaitėje (200 l.) kol gražiai pagels, Apie 15 -20 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą