Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 4 d., ketvirtadienis

Trinta brokolių sriuba





























Brokolis 1 galva
Morka (didelė) 1 vnt.
Saliero šaknis 100 g
Vištienos sultinio kubeliai 2 vnt.
Vandens 2 l
Poras (baltoji dalis) 1 vnt.
Česnakų 1 skilt.
Grietinėlė (neriebi) 100 g
Alyvuogių aliejus 2 valg. šaukšt.
Sūris džiugas 100 g


Užverdu vandenį sudedu vištienos sultino 2 kubelius, į tris- keturias dalis padalintą brokolį, stambiai supjaustytą morką ir nuluptą gabalėlį saliero šaknies. Viską verdame apie 15-20 min.
Aliejuje pakepinu susmulkintą česnaką, po to griežinėliais supjaustytą porą ir išvirusią saliero šaknį. Kepu kol viskas suminkštėja.
Išgriebių iš puodo išvirusias daržoves ir jas sutrinu blenderiu, kol gausis vientisa masė, sudedu apkepintą česnaką su porais ir salieru ir dar paplaku. Gautą tyrę atgal supilu į sultinį, užvirinu. (galite naudoti ne visą sultinį, žiūrint kaip, kam ir kokio tirštumo patinka)
Patiekiant valgyti ant viršaus užbarstau sūrio (nebūtina, nes skanu ir be jo) ir užpilu grietinėlės. Medinio krapštuko pagalba iš grietinėlės nupiešiu ornamentus. Sriuba pranoko mano lūkesčius, nerealiai skanu, ir svarbiausia be bulvių, be miltų. Nedėjau papildomai druskos. Gaminau eksperimentuodama :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą