Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienis

Obuolių pyragas (su karamelizuotais obuoliais)



























3 kiaušinių tryniai
150 gr. margarino
0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės grietinės
pusė citrinos
11 gr. kepimo miltelių
Obuolių masei:
6 obuoliai
0,5 stiklinės cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
cinamono arbatinis šaukštelis
100 gr. razinų
2 saukštai margarino arba sviesto




Visu pirma pasigaminu obuolių masę. Supjautau obuolius stambiomis riekelėmis. Keptuvėje išlydom margarina, sudedame cukrų gerai išmaišome, tada sudedu obuolius, razinas, vanilinį cukrų ir cinamoną ir pastoviai maišant kepame apie 7 min. , kol obuoliai suminkštės.
Tešlai, vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskirime trynius nuo baltymo. Išsukame Trynius su puse stiklinės cukraus ir puse stiklinės grietinės. Tada sutarkuojame pusės citrinos žievelės ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių, sudedame pakeli kepimo miltelių (aš naudoju prancuziškas- 11 gr. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą "Vilniaus" margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame i kepimo indą. Aš naudoju silikoninį, bet tinka ir stiklinis ir skardinis. -Kepame apie 20 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.Ištraukiame skardą ir sukrečiame obuolių masę ir dar kepame apie 15 min.Pabaigoje sudedame ant obuolių išplaktus kiaušinių baltymus ir dar minutę - dvi palaikome karštoje orkaitėje.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą