Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 7 d., sekmadienis

Nugarinės kepsnys įdarytas brinzos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais






















 



 
Kepsniui:
1 kg kiaulienos nugarinės (arba sprandinės)
1,5 kg mažų bulvių
100 gr brinzos sūrio
100 gr. saulėje džiovintų pomidorų
2 skiltelės česnako, petražolių saujalė
50 gr. sviesto arba margarino kepiniams
Bulvėms:
Maltų pipirų, druskos, česnakinių pipirų pagal skoni
1 arbatinis  šaukštelis raudonėlio,
1 arbatinis šaukštelis čiobrelių
1 arbatinis šaukštelis saldžios raudonosios paprikos.
Aliejaus bulvėms pašlakstyti.
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, margariną (jį galit ir sutarkuoti), petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę. Dedame į kepimo rankove, surišame ir kepame apie  1 val. (pusvalandį kepu 200 l. temperatūroje, po pusvalandžio sumažinu iki 180-170).
Išverdu nedideles bulvytes su lupynomis (verdu trumpai, apie 15 min.), nulupu, apibarstau minėtais prieskoniais, aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos. Garnyrui tiks marinuoti agurkėliai, kopūstai. Kepsniui naudoju padažą aprašytą prie kopūsto “Siurprizo”




1 komentaras: