Ieškoti šiame dienoraštyje

2010 m. lapkričio 9 d., antradienis

Kepsnys "Eglutė"

  • Margarinas VILNIUS kepiniams 375 g
  • Miltai 500 g
  • Vanduo 250 ml
  • Druska 2 arbat. šaukštel.
  • Kiaulienos faršas 1 kg
  • Morka (didelė) 1 vnt.
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Džiuvėsiai 4 valg. šaukšt.
  • Santa Marijos Prieskoniai maltai mėsai 1 pakelis, arba tiesiog malti juodi pipirai ir kiti mėgiami prieskoniai
  • Česnakas 2 skilt.























Iš pirmų 4 ingridientų  iš vakaro pasigaminame sluoksniuotą tešlą. Kaip ją gaminti rasite aprašymą internete. Galite naudoti ir pirktinę sluoksniuotą  tešlą. Į faršą įtarkuojame morką, sudedame džiuvėsius, česnaką, kiaušinį, maltos mėsos prieskonius ir jei dar norite pagal skonį druskos. Priklauso kokius prieskonius naudojate. Faršą labai gerai išminkyti, tiesiog ją reikia gerai "sumušti". Tada rankomis vis pamušant faršą suformuoju eglutės formos kepsnį ir dedu ant kepimo formos. Kepti orkaitėje 200 C temp. apie 30 min. Tada kepsnį ištraukiame iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti ir apvynioti iškočiotais sluoksniuotos tešlos lakštais. Vieną juostelės pusę truputėli įpjaukite. Pradėkite vynioti nuo apačios į viršų ir žiūrėkite, kad juostelės užeitu viena ant kitos. Kad tešla vienodai priliptų prismeikite ją keliose vietose mediniais smeigtukais. Vėliau juos galėsit naudoti papuošimui. Viską aptepkite plaktu kiaušiniu. Dėkite vėl kepti į orkaitę dar geram pusvalandžiui. Kol kepa galit pasiruošti papuošimus. Iškepusį kepsnį puoškite kaip tik išmanote. Galite valgyti ir karštą, ir šaltą.                           



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą