250 gr. Kus kuso (netinka smulkus kus kusas);
500 ml vandens;
1 morka;
1 raudona paprika;
1 svogūnas;
1 česnako skiltelė;
0,5 baklažano;
0.5 šaukštelis čiobrelių (geriau šviežių);
1 šaukštas krapų;
1 šaukštas sviesto;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
Druskos ir mėgstamo pipirų mišinio pagal skonį (jei mėgstate aštriai tiks ir čili pipiriukas).
Gaminimo būdas labai paprastas. Užverdame vandenį su žiubsneliu druskos ir maišant supilame kus kuso kruopas ir įdedame šaukštą sviesto. Sumažiname ugnį ir maišant verdame apie 4-5 min., Išjungus uždengiame puodą ir paliekame kruopas brinkti toliau. Per tą laiką pasiruošiame daržoves. Visų pirma apkepiname smulkiai sutarkuotą morką, tada įdedame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Kai svogūnai suminkštėja sudedame kubeliais supjaustytą papriką ir baklažną. Viską patroškiname uždengę dangtį apie dešimt minučių, sudedame visus prieskonius. Krapus suberiame pačioje pabaigoje. Paruoštas daržoves sukrečiame ant kus kuso ir viską gerai išmaišome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą