Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Vištienos faršo kepsneliai su brokoliais

400 gr. vištienos filė faršo;
1 kiaušinis;
2 valg. šaukštai majonezo;
1 valg. šaukštas krakmolo;
paukštienos prieskonių;
druskos pagal skonį;
500 gr. brokolių;
200 ml sojų grietinėlės; 
50 gr.Džiugo sūrio.


Faršą sumaišyti su prieskoniais, kiaušiniu, majonezu. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir dėti faršo po šaukštą, apkepti kepsnelius iš abiejų pusių. 
Brokolius apvirti. Sudėti į gilią keptuvę. Ant viršaus sudėti kepsnelius, užpilti grietinėlės, užberti tarkuoto sūrio ir troškinti ant silpnos ygnies apie 5 minutes. 





Upėtakio/ lašišos, špinatų ir pelėsinio sūrio vyniotiniai su vaniliniu padažu





Upėtakio/Lašišios filė 450 g 
Špinatai 100 g 
Mėlynas pelėsinis sūris 150 g 
Šalto rūkymo šoninė 100 g 
Druska 5g 
Pipirai 
Aliejus 50g 
Baltas vynas (sausas) 50 ml 
Padažas: 
Grietinėlė 100 g 
Baltas vynas 50 ml 
Cukrus 10 g 
Vanilė 1vnt 
Krakmolas 5 g 

Upėtakio (Lašišos) filė supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais. Ant krašto išilgai dedame  apvirtus, susmulkintus špinatus ir  sutrupintą pelėsinį sūrį.
Susukame suktinuką. Suktinukus apvyniojame plonai supjaustyta rūkyta šonine ir galus sutvirtiname dantų krapštuku. 
Apkepame aliejuje iš visu pusių iki auksinės spalvos, pilame balto vyno ir troškiname kol vynas išgaruos. 

Padažas: 
Puode ištirpiname cukrų iki šviesios spalvos, pilame vyno, grietinėlės, dedame perpjautą per pusę vanilę ir maišome kol užvirs. Tada uždengiame ir verdame dar 3-5min, tada vanilę išimame. Kai vanilę išimame, padažą tirštiname vandenyje sumaišytu krakmolu, nuolat maišome ir verdame ne daugiau kaip 1min. 


Garnyrui puikiai tiks laukiniai ryžiai.

2012 m. vasario 19 d., sekmadienis

Lietiniai su špinatais




 Lietiniams:
1 stiklinė miltų;
1,5 stiklinės pieno;
100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.

Špinatus ir pusę stiklinės pieno išplakti su blenderiu iki vientisos masės. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti, supilti aliejų ir špinatus ir dar kartą gerai viską išplakti. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip įprastus lietinius. 



Vištienos įdaras
Virtą vištos krūtinėlę sumaliau su virta morka, įdėjau šaukštą margarino, kario ir pipirų. Masę gerai ištryniau. Ant kepto lietinio užtepiau šauštą vištos užtelėlės ir suvyniojau. 

Blynus sudėjau į ugniai atsparų 
indą ir užpyliau grietinėlės- fermentinio sūrio mišiniu. Viską apkepiau orkaitėje 10 min. 180 C temp. 
Varškės – lašišos įdaras

Varškę ištrinti blenderiu su šlakeliu grietinėlės. Varškės masę sumaišyti su susmulkinta šalto rūkymo lašiša, žiupsneliu druskos ir citrininių pipirų. Po šaukštą įdaro dėti į lietinį ir pakepinti po minutę iš abiejų pusių keptuvėje.