Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Upėtakio/ lašišos, špinatų ir pelėsinio sūrio vyniotiniai su vaniliniu padažu





Upėtakio/Lašišios filė 450 g 
Špinatai 100 g 
Mėlynas pelėsinis sūris 150 g 
Šalto rūkymo šoninė 100 g 
Druska 5g 
Pipirai 
Aliejus 50g 
Baltas vynas (sausas) 50 ml 
Padažas: 
Grietinėlė 100 g 
Baltas vynas 50 ml 
Cukrus 10 g 
Vanilė 1vnt 
Krakmolas 5 g 

Upėtakio (Lašišos) filė supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais. Ant krašto išilgai dedame  apvirtus, susmulkintus špinatus ir  sutrupintą pelėsinį sūrį.
Susukame suktinuką. Suktinukus apvyniojame plonai supjaustyta rūkyta šonine ir galus sutvirtiname dantų krapštuku. 
Apkepame aliejuje iš visu pusių iki auksinės spalvos, pilame balto vyno ir troškiname kol vynas išgaruos. 

Padažas: 
Puode ištirpiname cukrų iki šviesios spalvos, pilame vyno, grietinėlės, dedame perpjautą per pusę vanilę ir maišome kol užvirs. Tada uždengiame ir verdame dar 3-5min, tada vanilę išimame. Kai vanilę išimame, padažą tirštiname vandenyje sumaišytu krakmolu, nuolat maišome ir verdame ne daugiau kaip 1min. 


Garnyrui puikiai tiks laukiniai ryžiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą