Upėtakio/Lašišios filė 450 g
Špinatai 100 g
Mėlynas pelėsinis sūris 150 g
Šalto rūkymo šoninė 100 g
Druska 5g
Pipirai
Aliejus 50g
Baltas vynas (sausas) 50 ml
Padažas:
Grietinėlė 100 g
Baltas vynas 50 ml
Cukrus 10 g
Vanilė 1vnt
Krakmolas 5 g
Upėtakio (Lašišos) filė supjaustyti plonais gabalėliais, pabarstyti druska, pipirais. Ant krašto išilgai dedame apvirtus, susmulkintus špinatus ir sutrupintą pelėsinį sūrį.
Susukame suktinuką. Suktinukus apvyniojame plonai supjaustyta rūkyta šonine ir galus sutvirtiname dantų krapštuku.
Apkepame aliejuje iš visu pusių iki auksinės spalvos, pilame balto vyno ir troškiname kol vynas išgaruos.
Padažas:
Puode ištirpiname cukrų iki šviesios spalvos, pilame vyno, grietinėlės, dedame perpjautą per pusę vanilę ir maišome kol užvirs. Tada uždengiame ir verdame dar 3-5min, tada vanilę išimame. Kai vanilę išimame, padažą tirštiname vandenyje sumaišytu krakmolu, nuolat maišome ir verdame ne daugiau kaip 1min.
Garnyrui puikiai tiks laukiniai ryžiai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą