Rissoto gamybai naudojau šiuos produktus:
300 gr. ilgųjų ryžių;
200 ml. naminio agrastų vyno (kitokio neturėjau);
600 ml. vištienos sultinio
apie 15 vnt. rudmėsių;
3 skiltelės česnako;
1 didelis svogūnas;
100 gr. sviesto;
50 gr. tarkuoto Džiugo arba Parmezano sūrio;
50 ml. alyvuogių aliejaus;
200 ml. grietinėlės
saujalė šviežių petražolių ir krapų;
šviežiai maltų pipirų;
Visų pirmą didelėje gilioje keptuvėje
išlydžiau pusę sviesto, supyliau aliejų ir pakepinau susmulkintą
česnaką bei svogūną, kol gražiai pagelto. Tada supyliau ryžius ir
pastoviai maišydama kepinau apie
2-3 minutes. Vėliau atėjo eilė vynui. Supyliau vyną ir maišiau kol
vynas visas susigėrė į ryžius. Tai įvyko gana greitai. Susigėrus vynui,
atėjo eilė sultiniui (jį pačioje pradžioje pasigaminau sultinio kubelius
užpylusi verdančiu vandeniu). Užpyliau du nedidelius samtelius sultinio ant
ryžių ir praktiškai pastoviai maišiau, kol vėl neliko skysčio, tada vėl
du samtelius užpyliau, vėl maišiau kol skysčio nebeliko, vėl du
samtelius ir taip, kol pasibaigė sultinys- apie 15-20 min. Išjungiau ugnį ir subėriau tarkuotą sūrį.
Tuo pačiu lygiagrečiai pasigaminau rudmėses kitoje keptuvėje. Supjausčiau nuplautas ir nusausintas rudmėses į 4-8 dalis (priklausomai nuo dydžio), apibarsčiau druska ir kepiau ant sviesto, kol skystis
išgaravo. Tada supyliau apie 200 ml. 18 % grietinėlės, sudėjau krapus ir patroškinau rudmėses apie 5 min. Paruoštas rudmėses prieš patiekiant užpyliau ant daugiaryžio. viską
išmaišiau, uždengiau dangčiu keptuvę ir dar palaikiau išjungus ugnį apie
5 min.