6 kiaušiniai;
1 1/2 stiklinės cukraus;
2 stiklinės miltų;
11gr. kepimo miltelių;
120 g sviesto;
1/2 arbat. šaukštelio vanilės ekstrakto;
5 antaniniai obuoliai;
arbatinis šaukštelis cinamono;
1. Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo.
2. Miltus, kepimo miltelius sumaišykite, persijokite ir suberkite į išplaktus kiaušinius ir gerai išplakite. Įpilkite vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
3. Sviestą ištirpdykite vandens vonelėje ir įmaišykite į tešlą.
4. Kepimo popieriumi išklokite 35x20 cm kepimo formą (20x20 darau iš pusė visų nurodytų produktų)
5. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite obuolius.
6. Į kepimo formą supilkite 2/3 tešlos, tolygiai išdėliokite supjaustytus obuolius, apibarstykite cinamonu. Supilkite likusią tešlos dalį ant obuolių. Nesvarbu jei obuoliai nepilnai pasidengs tešla, kepant jie nusileis į dugną.
7. Kepkite apie 30-35 min. įkaitintoje 200ºC orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, ištraukus jis bus sausas.
2. Miltus, kepimo miltelius sumaišykite, persijokite ir suberkite į išplaktus kiaušinius ir gerai išplakite. Įpilkite vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus. Tešla gaunasi grietinės tirštumo.
3. Sviestą ištirpdykite vandens vonelėje ir įmaišykite į tešlą.
4. Kepimo popieriumi išklokite 35x20 cm kepimo formą (20x20 darau iš pusė visų nurodytų produktų)
5. Nulupkite ir skiltelėmis supjaustykite obuolius.
6. Į kepimo formą supilkite 2/3 tešlos, tolygiai išdėliokite supjaustytus obuolius, apibarstykite cinamonu. Supilkite likusią tešlos dalį ant obuolių. Nesvarbu jei obuoliai nepilnai pasidengs tešla, kepant jie nusileis į dugną.
7. Kepkite apie 30-35 min. įkaitintoje 200ºC orkaitėje arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, ištraukus jis bus sausas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą