400 g varškės;
2 kiaušiniai;
4 šaukštai cukraus;
pakelis vanilinio cukraus;
4 šaukštai miltų su kaupeliu;
1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
aliejaus virimui;
cukraus pudros užbarstymui.
Varškę gerai ištrinti su cukrumi. Sudėti kiaušinius, geria išmaišyti. Persijotus miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir sudėti į varškę. Maišyti šaukštu. Turi buti labai tiršta lipni tešla. Jei lengvai maišosi, dar šiek tiek miltų pridėkite.
Puode arba gilioje keptuvėje užkaitinti aliejų (virti ant vidutinio stiprumo ugnies). Šlapiu arbatiniu šaukšteliu atkabinkite gabaliuką tešlos, maždaug graikiško riešuto dydžio ir dėkite į karštus riebalus. Prieš kiekvieną spurgą merkiame šaukštą į vandenį. Galima masę pavolioti tarp šlapių rankų, kad būtų lygesni rutuliukai. Bet skirtumo beveik nėra tik vargo mažiau.
Spurgų vartyti praktiškai nereikia, jos apsiverčia pačios. Bet jei aliejaus per mažai įpilsite, gali tekti ir pavartyti- todėl stebėkite. Išvirusias spurgas dėkite ant popierinės servetėlės, kad nuvarvėtų aliejus ir tik tada apibarstykite cukraus pudra.