Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. kovo 16 d., trečiadienis

Kepta višta pagal Julia receptą

























Prieš gerą pusmetį mačiau filmą Julie& Julia, kuris labai patiko ir aišku žiūrint filmą pakilo nežmoniškas apetitas. Vienas iš jos populiarių receptų yra Kepta višta su citrina. Beje labai panašiai aš jau keletą metų kepu višta pagal Olivero receptą. Ir skonis panašus ir ingredientai, tik Julios recepte višta patiekiama su įdomiu padažu iš prieskoninių žolelių- Rėželių. Galima aišku ir be jų, nes rezultatas puikus- mėsytė būna sultinga, minkšta ir labai skani. Tai gi jums reikės:

2 citrinų;
2 šakelių rozmarinų; 
6 skiltelių česnako, susmulkinto, nenulupto;
 druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų; 
1,5 kg viščiuko;         
1 didelio svogūno; 
1 valgomo šaukšto alyvuogių aliejaus;
 4 šakelių čiobrelių; 
2 šaukštų riešutų arba riešutų aliejaus
2 pundelių Rėžikų, išplautų ir nusausintų;
1 / 2 puodelio vištienos sultinio;

Į didelį dubenį sudėti citrinas perpjautas pusiau  ir  išspaustas jų sultis, čiobrelius, rozmariną, išspaustą česnaką (tiesiog perspauskite skilteles peiliu), juoduosius pipirus, druską. Išmaišyti viską ir įdėti  vištą, išvisų pusių apvolioti marinate, o tada į vidų sudėti visą dubenyje esantį turinį.


Į atsparų karščiui indą ant dugno sudėti supjaustytą riekelėmis svogūną ant jų vištą (kojas surišti), apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti 200C temp. orkaitėje 1 valandą 15 minučių.
Skystį susidariusį inde kepimo metu nupilti į dubenį. Ant  sukepusių svogūnų kepimo inde užpilti vištienos sultinio išmaišyti ir gautą masę nuvarvinti ir nuspausti per sietelį ir supilti į ta patį dubenį. Išmaišyti su šluotele, supilti riešutų aliejų,  įdėti druskos pagal skonį  ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Gautą padažą užpilti ant rėžiukų (į padažą galima įdėti 1-2 šaukštus susmulkintos krūtinėlės nuo krūtinkaulio).  Viską gerai išmaišyti ir dėti ½ padažo į serviravimo lėkštę. Ant viršaus sudėti supjaustytą vištą ir užpilti likusiu padažu. Skanu pateikti  su keptomis bulvėmis. Aš šį padažą supyliau ant virtų bulvių ir jas dar trumpai orkaitėje apkepiau. Bulvių skonis- nuostabus.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą