Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Veršienos nugarinė su rozmarinais



4 gabaliukai veršienos nugarinės su kaulu;
2 česnako skiltelės;
1 čili pipiriukas;
3 šakelės rozmarino;
1/2 žaliosios citrinos sulčių;
druskos ir pipirų pagal skonį;
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.
Veršienos nugarinę įtrinti susmulkintu česnaku, čili pipiru, rozamrinu, aliejumi, druksa ir pipirais. Palikti kelioms valandoms pasimarinuoti. Keptuvę įkaitinti, įpilti aliejaus ir apkepti nugarinę po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Garnyrui puikiai tiko salierų ir morkų piurė.

"Šreko" blyneliai arba lietiniai su šviežiais špinatais

Lietiniams:
1,5 stiklinės miltų;
1 stiklinės pieno; 

1 stiklinė vandens;
apie100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.



     Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti. Smulkintuve sutrinti špinatus su aliejumi iki vientisos tyrelės. Supilti špinatus į lietinių tešlą ir dar kartą gerai viską išplakti su stikline vandens. Kepame įkaitintoje, bet nelabai karšoje keptuvėje kaip įprastus lietinius. 
Į kiekvieną lietini dėti po valgomą šaukštą įdaro ir trumpai apkepti keptuvėje su aliejumi.

I  įdaras su kalakutienos faršu:
300 gr. kalakutienos faršo pakepinto su galvute smulkiai pjaustyto svogūno. Druską, balti malti pipirai, ciberžolė pagal skonį. Kai faršas atvėso įtarkavau apie 50 gr. fermentinio sūrio;
II įdaras su pievgrybiais.
Smulkiai supjaustytus pievagrybius apekpiau svieste ir aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pagardinau čiobreliais, druska ir juodais maltais pipirais.