Lietiniams:
1,5 stiklinės miltų;
1 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens;
apie100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.
1,5 stiklinės miltų;
1 stiklinės pieno;
1 stiklinė vandens;
apie100 gr špinatų;
2 kiaušiniai;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
Druskos ir cukraus po žiupsnelį.
Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti. Smulkintuve sutrinti špinatus su aliejumi iki vientisos tyrelės. Supilti špinatus į lietinių tešlą ir dar kartą gerai viską išplakti su stikline vandens. Kepame įkaitintoje, bet nelabai karšoje keptuvėje kaip įprastus lietinius.
Į kiekvieną lietini dėti po valgomą šaukštą įdaro ir trumpai apkepti keptuvėje su aliejumi.
II įdaras su pievgrybiais.
Smulkiai supjaustytus pievagrybius apekpiau svieste ir aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pagardinau čiobreliais, druska ir juodais maltais pipirais.
Į kiekvieną lietini dėti po valgomą šaukštą įdaro ir trumpai apkepti keptuvėje su aliejumi.
I įdaras su kalakutienos faršu:
300 gr. kalakutienos faršo pakepinto su galvute smulkiai pjaustyto svogūno. Druską, balti malti pipirai, ciberžolė pagal skonį. Kai faršas atvėso įtarkavau apie 50 gr. fermentinio sūrio;II įdaras su pievgrybiais.
Smulkiai supjaustytus pievagrybius apekpiau svieste ir aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu. Pagardinau čiobreliais, druska ir juodais maltais pipirais.
O iseitu su saldytais spinatais? :)
AtsakytiPanaikintiJokio skirtumo, pirmą kartą ir dariau su šaldytais špinatais. Tik juos reikia gerai išplakti iki vientisos tyrelės.
AtsakytiPanaikinti