Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. rugsėjo 18 d., sekmadienis

Grybų pyragas


Tešlai:- 0,5 kg miltų
- 100 gr. margarino
(arba sviesto)
- 3 kiaušinių tryniai
- 200 gr. grietinės
- žiupsnelis druskos ir cukraus
Įdarui:
- 0,5 kg morkų
- 3 svogūnų
- 250 g. pievagrybių (arba voveraičių, vokietukų ir pnš.)
- druskos ir juodų maltų pipirų pagal skonį;
- čiobrelių žiupsnelis
- 100 gr. sviesto arba alyvuogių aliejaus.
- 3 kiaušinių baltymai



Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, druską ir cukrų. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą
reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos padarau "dešrą" suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Minimum valandai. Kol tešla bręsta, pasigaminu įdarą.
Smulkiai supjaustom svogūnus, sutarkuojam morkas ir apkepiname svieste su druska ir kitais prieskoniais. Pabaigoje sudedame supjaustytus pievagrybius ir dar penkias - septynias minutes patroškiname.
Atsargiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus. 2/3 tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Iškoljame ir sieneles. Sudedame įdarą. Iš likusios tešlos iškočiojame pyrago viršų. Dedame ant įdaro ir sujungiame abi tešlos puses užlankstydami panašiai kaip kibinus. Aptepame viršų plaktu kiaušiniu ir kepame orkaitėje apie 25 -30 min. 200 C temperatūroje.
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.