4 kg kalakutas;
8 litrai vandens;
1 stiklinė druskos;
150 gr. sviesto;
1 saujalė petražolių;
1 saujalė švieižio rozmarino;
2 apelsinai;
šviežiai maltų pipirų pagal skonį;
3-4 skiltelės česnako;
2 didelės morkos;
2 dideli svogūnai;
1 saliero gumbas, galima ir petražolių šaknies;
2 litrai vištienos sultinio.
8 litrai vandens;
1 stiklinė druskos;
150 gr. sviesto;
1 saujalė petražolių;
1 saujalė švieižio rozmarino;
2 apelsinai;
šviežiai maltų pipirų pagal skonį;
3-4 skiltelės česnako;
2 didelės morkos;
2 dideli svogūnai;
1 saliero gumbas, galima ir petražolių šaknies;
2 litrai vištienos sultinio.
Kalakutą pamerkti į vandenį su druska 8-12 val. Tada išimti, gerai nusausinti, įtrinti pipirais ir česnaku. Po odele prikimšti sviesto sumaišyto su petražolėm ir rozmarinu. Įdėti į vidų perpjautus apelsinus. Surišti kojas, pririšti sparnus.
Daržoves supjaustyti stambiais gabalais, dėti į gilią skardą, užpilti sultiniu. Ant viršaus uždėti groteles, ant grotelių, krūtinėle žemyn, dėti kalakutą ir kepti apie 1 val. 200 C tempertūroje. Tada kalakutą apversti ir kepti dar 2,5- 3 val. 170 C temperatūroje, kas kart vis pašlakstant sultiniu.
Man sultinys per daug nugaravo, todėl įpyliau vandens. Kalakutas buvo sultingas, odelė gražiai apskrudusi. Tikras skanumėlis