Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 24 d., šeštadienis

Tartalette su uogomis

Pagrindui:
120 gr. sviesto;
1 kiaušinis
120 gr. cukraus;
250 gr. miltų
arbatinis šaukštelis vanilės esencijos.
Įdarui:
250 gr. desertinės "Žemaitijos pieno" varškės (arba "Prezident" tipo)
1 kiaušinis:
1 valg. šaukštas cukraus arba cukraus sirupo
Pakelis citrinų arba apelsinų želė




1.Visų pirma pasigaminame norimo skonio želė.
2. Kambario temperatūros sviestą iki purumo ištrinti su cukrumi. Tada įmušti kiaušinį, sudėti persijotus miltus, įpilti vanilės esencijos. Išminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą minimum 30 min.
Subrendusią tešlą iškočioti pagal turimą formą ir dėti į kepimo formą. Labiausiai tinka garbanotais pakraštėliais. Tešlą gerai subadyti šakute ir kepti apie 10 -15 minučių 200C temperatūros orkaitėje.
3. Kol kepa pagrindas, varškę išplakame su kiaušiniu ir cukrumi. Dar galima įtarkuoti citrinos žievelės. 
4. Gautą varškės masę pilame ant pagrindo ir kepame dar 15 minučių.
5. Kepiniui leisti atvėsti. Tada ant jos dėti mėgiamų vaisių ar uogų. Tinka ir šaldytos. Pabaigoje uogas apšlakstyti citrinine želė. Želė turėtų būti jau prieš pat stingimą. 





2012 m. kovo 20 d., antradienis

http://www.delimanochefs.lt/34959/Almina

Sveiki, užsukę į mano dienoraštį. Kviečiu visus dalyvauti šauniame konkurse. Spauskite ant nuorodos ir prisijunkite. Jūsų laukia puikūs prizai. Almina

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Brokolių pyragas su varške








300 g brokolių,
200 g riebios varškės,
50 ml pieno,
3 kiaušinių,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos, pipirų,
2 skiltelės česnako,
2-3 pomidorai,
2-3 šaukštai majonezo;

žiupsnelis džiovintų arba šviežių petražolių
400 gr. sluoksniuotos tešlos.
Brokolius išskaidykite šakelėmis, perliekite kelis kartus verdančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Kiaušinius šiek tiek išplakite.
Varškę sumaišyti su pienu, kiaušiniais, ir 3/4 tarkuoto sūrio, druska ir pipirais bei išspaustu česnaku. Įmaišykite petražoles.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo indą bei jo šonus. Sukrėskite varškės mišinį, sudėkite brokolius. Paviršiuje sudėkite susmulkintus pomidorus. Užbarstykite likusiu sūriu ir užtepkite majonezą.

 Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Keksas su mėlynėmis



Šokoladinis pyragas su kriaušėmis





Vištienos kepsneliai bulvių krepšeliuose






























500 gr, vištos vidinės krūtinėlės filė

2 česnako skiltelės
arbatinisn šaukštelis vištienos prieskonių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1kg. bulvių
2 morkos
300 ml pieno
50 gr. sviesto
žiupsnelis krapų
druskos pagal skonį
6 putpelių kiuašiniai



Iš bulvių ir morkų išverdam košę. Virtas bulves ir morkas sugrūdam, įdedam sviesto, užpilam užvirintu pienu ir masę gerai išplakam su elektrinių mikseriu, nes taip greičiau. Kol košė aušta, pasigaminame kotletukus.
Iš vištienos filė faršo, kiaušinio, krakmolo, česnako ir prieskonių užminkom faršą. Formuojam kotletukus. Aš dar į vidų įdėjau šaukštelį Džiugo sūrio. Apkepame kotletukus iš abiejų pusių. 

Kotletukus dedame į kepimo skardą, ant kepimo popieriaus. Košę sudedame į konditerinį švirkštą ir aplink kiekvieną kotletą padaromę lizdelį. Pabaigoje įmušame po 1 putpelės kiaušinuką. 


Apkepame orkaitėje 180C temperatūroje, apie 20 min. 

Troškintos putpelelės krūtinėlės

500 gr. putpelių krūtinėlių
150 ml. balto sauso vyno
50 ml alyvuogių aliejaus
50 gr. sviesto
Žiupsnelis čiobrelio
Druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Valgomas šaukštas ruginių miltų
200 ml. pieno
Putpelių krūtinėles įtrinti alyvuogių aliejumi, druska pipirais ir čiobreliu.
Keptuvėje įkaitinti sviestą, supilti aliejų ir apkepti iš abiejų pusių krūtinėlę apie 10 min. Tada supilti vyną ir troškinti ant silpnos ugnies dar apie 10 min. Pabaigoje užbarstyti miltus, išmaišyti ir supilti pieną. Patroškinti dar apie 5-7 minutes ant silpnos ugnies, vis pamaišant.