500 gr, vištos vidinės krūtinėlės filė
2 česnako skiltelės
arbatinisn šaukštelis vištienos prieskonių
1 kiaušinis
1 šaukštas krakmolo
1kg. bulvių
2 morkos
300 ml pieno
50 gr. sviesto
žiupsnelis krapų
druskos pagal skonį
6 putpelių kiuašiniai
Iš bulvių ir morkų išverdam košę. Virtas bulves ir morkas sugrūdam, įdedam sviesto, užpilam užvirintu pienu ir masę gerai išplakam su elektrinių mikseriu, nes taip greičiau. Kol košė aušta, pasigaminame kotletukus.
Iš vištienos filė faršo, kiaušinio, krakmolo, česnako ir prieskonių užminkom faršą. Formuojam kotletukus. Aš dar į vidų įdėjau šaukštelį Džiugo sūrio. Apkepame kotletukus iš abiejų pusių.
Kotletukus dedame į kepimo skardą, ant kepimo popieriaus. Košę sudedame į konditerinį švirkštą ir aplink kiekvieną kotletą padaromę lizdelį. Pabaigoje įmušame po 1 putpelės kiaušinuką.
Apkepame orkaitėje 180C temperatūroje, apie 20 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą