2 vnt. Kiaušiniai
1 arb. šaukštelis Vanilės esencija
1 puodelis cukraus
125 g sviesto
2 puodelis miltų
5 vnt. kriaušės
2 puodelis vandens
1 arb. šaukštelis cinamomo
200 ml raudono saldaus vyno
1/4 puodelis pasukų arba kefyro
11 g kepimo miltelių
3 valg. šaukštas kakavos
Kriaušių paruošimas:
1 arb. šaukštelis Vanilės esencija
1 puodelis cukraus
125 g sviesto
2 puodelis miltų
5 vnt. kriaušės
2 puodelis vandens
1 arb. šaukštelis cinamomo
200 ml raudono saldaus vyno
1/4 puodelis pasukų arba kefyro
11 g kepimo miltelių
3 valg. šaukštas kakavos
Kriaušių paruošimas:
Pašalinkite sėklas iš kriaušių.
Cukrų, vanilę ir cinamoną verdame dideliame puode su vandeniu ir vynu. Užvirus vandeniui įdėti kriaušes. Virti apie 20 minučių, arba tol, kol kriaušės suminkštės. Išimkite kriaušes. Atšaldykite, nuvarvinkite ant virtuvės popieriaus.
3. Išsukti sviestą ir cukrų nedideliame dubenyje elektriniu mikseriu iki vientisos masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Supilti pasukas ir išsijotus miltų sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Sudėkite į paruoštą skardą. Išlyginti ir įspausti kriaušes sveikas arba per pusę perpjautas.
Kepti orkaitėje 180C apie 1 valandą.
Balsuoti
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą