Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Brokolių pyragas su varške








300 g brokolių,
200 g riebios varškės,
50 ml pieno,
3 kiaušinių,
100 g tarkuoto kietojo sūrio,
žiupsnelio druskos, pipirų,
2 skiltelės česnako,
2-3 pomidorai,
2-3 šaukštai majonezo;

žiupsnelis džiovintų arba šviežių petražolių
400 gr. sluoksniuotos tešlos.
Brokolius išskaidykite šakelėmis, perliekite kelis kartus verdančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Kiaušinius šiek tiek išplakite.
Varškę sumaišyti su pienu, kiaušiniais, ir 3/4 tarkuoto sūrio, druska ir pipirais bei išspaustu česnaku. Įmaišykite petražoles.
Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir ja išklokite kepimo indą bei jo šonus. Sukrėskite varškės mišinį, sudėkite brokolius. Paviršiuje sudėkite susmulkintus pomidorus. Užbarstykite likusiu sūriu ir užtepkite majonezą.

 Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą