Blynų tešlai:
1 stiklinė ruginių miltų;
2 stiklinės kvietinių miltų (tink ir pilno grūdo);
3 stiklinės pieno;
150 ml pasukų arba natūralaus jogurto;
3 šaukštai aliejaus;
2 kiaušiniai;
2 arbatiniai šaukšteliai cukraus;
1 arbatinis šaukštelis druskos;
Apie 1 stiklinę kambario temperatūros vandens;
20 gr. Šviežių mielių (arba 7 gr. džiovintų).
Visus maišymo darbus atliko kombainas. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Pieną pašildyti iki 40 C temperatūros. Į išplaktus kiaušinius sutrupinti mieles ir supilti pieną. Viską trumpai išplakti. Miltus persijoti ir sumaišyti dubenyje, tada supilti į pieną. Viską gerai išplakti, kad neliktu gumuliukų, pabaigoje įmaišyti aliejų. Palikti tešlą pakilti apie 45 min. Tešlą pamaišyti ir supilti jogurtą ir vandenį. Leisti dar apie 15 min. pakilti. Keptuvę įkaitinti, patepti aliejumi (aš tai darau suvilgiusi vatos lopinėlį), samčiu dėti tešlą. Apversti kai blynas visas išpukšlos.
Kadangi vieniems patinka daugiau sūrūs blynai kitiems saldūs, galima lengvai pažaisti ir vienu kartu iškepti kelių rūšių blynus su ta pačia tešla. Pusę blynų iškepiau be nieko. Kelis su obuoliu ir cinamonu. Tiesiog įpyliau samtį tešlos į keptuvę ir per vidurį įdėjau obuolio apskritimą (apie pusės centimetro storio), ant obuolio šlakelį tešlos.
Į likusį trečdalį tešlos įdėjau kvadratukais supjaustytos vištos krūtinėlės dešros (tinka ir daktariška ir virtas rūkytas kumpelis), išmaišiau ir kepiau kaip ir paprastus blynus.
Blynai minkštučiai ir purūs. Skanūs ir šalti.