Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas Valentino dienai

Biskvitui Jums reikės:
1 stiklinės miltų;
150 gr. cukraus;
0,5 stiklinės kakavos;
1 kiaušinio;
50 gr. sviesto;
1 stiklinės šilto vandens;
1 pakelio (11 gr.) kepimo miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilino ecencijos
Glaistui:
100 gr. juodo šokolado;
50 gr. sviesto;
50 ml pieno.

Miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą sumaišyti dubenyje. mišinį supilti į maišytuvą, užpilti vandeniu ir plakti kol bus vientisa masė. Tada supilti išlydytą sviestą, įmušti kiaušinį, vanilino esenciją ir gerai išplakti. Tešlą pilti į išardomą kepimo formą (nebūtinai širdelės formos, galima iškepus tiesiog išpjauti širdelę) ir kepti 30 min. 180 C temperatūroje.
Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą ir sviestą, supilti pieną ir pastoviai maišyti kol masė taps blizgi ir vienalytė. Atvėsinti kremą ir juo aptepti pyragą. Puošiame kaip širdis geidžia. Aš puošiau rožės žiedais, prieš tai juos numirkiau vandenyje su žiupsneliu sodos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą