Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. vasario 8 d., trečiadienis

Vanilinis sūrio tortas



300 g sausainių “Selga” arba Viktorija
50 g cukraus
150 g. sviesto, tirpinto

800 ml Prezident varškės (arba 500 gr. Maskarponės sūrio)
200 gc ukraus
5 kiaušiniai
200 ml plakamosios grietinėlės
1 arb.š. vanilės ekstrakto

 Sausainius sutrupinkite iki visiškai smulkių trupinukų ir sumaišykite su cukrumi.
Sumaišykite su ištirpintu sviestu – masė turi būti lipni. Jei masė yra biri ir visiškai nelimpa, įpilkite dar truputį tirpinto sviesto ir vėl išmaišykite.
Kepimo indą  išklokite kepimo popieriumi. Dugną ir sieneles (apie 2,5 cm aukščio) išklokite trupinių mase.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių
Į indą sudėkite Prezident varškę, suberkite cukrų ir miltus. Plakite, kol gausite vientisą masę.
Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami iki vientisos masės.
Supilkite grietinėlę ir vanilės ekstraktą. Dar kartą viską išplakite.
Ant atvėsusių sausainių supilkite visą paruoštą  sūrio įdarą.
Tuomet sumažinkite karštį iki 150°C temperatūros ir kepkite apie 60-70 minučių, kol torto šonai tampa tvirti, o tik centras, pajudinus kepimo indą, ima “virpėti”.
 Atverkite orkaitė dureles ir leiskite tvėsti ir tik tada išimkite iš orkaitės. Visiškai atvėsinkite  sūrio tortą, prieš išimdami ant lėkštės.
Per naktį palaikykite šaldytuve, prieš patiekiant.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą