400 gr. riebios varškės
150 gr. cukraus
100 ml. grietinėlės
1 mango vaisius (prinokęs)
3 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis vanilino esencijos
2 pakeliai sausainių (Selga)
4 valgomi šaukštai cukraus pudros
100 gr. sviesto
2 valgomi šaukštai brendžio
200 ml. plakamosios grietinėlės
1 valgomas šaukštas citrinos sulčių
1. Sausainius sumalti su blenderiu, sumaišyti su 2 šaukštais cukraus pudros, brendžio ir ištirpinto sviesto. Gauta mase iškloti tortinės dugną ir šonus. Dėti kepti į orkaitę 10 min., 180 C temperatūroje.
2. Varškę kartu su mango minkštimu iki purios masės ištrinti su blenderiu, supilti 100 ml grietinėlės, suberti cukrų. Pastoviai maišant įmušti po vieną kiaušinį ir masę vis gerai išplakti. Gautą varškės masę supilti į formą ant pravėsusių sausainių. Į gilią formą įpilame karšo vandens, kad būtu panašiai iki 1/3 tortinės aukščio, dedame į ją tortą ir kepame apie 80 min. 160 C temperatūroje. Kai tortas iškeps, jo iš karto neišimame iš orkaitės, tik praveriame dureles ir leidžiam pamažu atvėsti.
3. Papuošimui grietinėlę su 2 šaukštais cukraus pudros ir šaukštu citrinos sulčių išplakame iki standžios masės ir puošiame konditeriniu švirkštu. Visi kiti papuošimai Jūsų fantazija.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą