Margarino arba sviesto 150 g
Cukraus 1 stikl.
Miltų apie 1 stikl.
Citrinos žievelės 1 vnt.
Kepimo miltelių 11 g
Kiaušinių trynių 3 vnt.
Grietinės 1 stikl.
Pertepimui:
500 gr. persikų
200 gr. mėlynių (naudojau šaldytas)
1/2 pakelio želatinos;
Kremui:
500 gr. "Prezident" varškės;
200 ml riebios grietinėlės;
1/2 pakelio želatinos;
cukraus pagal skonį;
1 apelsino sulčių;
Braškių papuošimui
Gaminimas labai paprastas:
Vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskiriame trynius nuo baltymo. Išsukame trynius su cukrumi. Supilame grietinę. Tada sutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame pusės citrinos sultis, sudedame kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame į kepimo formą. Kepame apie 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pagrindas pasigaminame varškės masę ir pertepimą.
Apelsino sultimis užpilti puse pakelio želatinos ir brinkinti 20 min, tada pašildyti vandens vonelėje
Kitą pusę pakelio užpilti puse stiklinės karšto vandens ir išmaišyti su pertrintais persikais.
Varškę išplakti su cukrumi, tada pamažu srovele pilti grietinėlę ir pastoviai plakti iki standžios konsistencijos. Pabaigoje supilti apelsinų sultis su išbrinkinta želatina.
Biskvito lakštą atvėsinti ir perpjauti per puse, dėti į išardomą formą, aptepti 2/3 pertrintų persikų išmaišytų su išbrinkinta želatina ir jau pradėjusių stingti ir apibarstyti šaldytom mėlynėm. Dėti antrą sluoksnį ir ant jo sudėti likusius persikus bei mėlynes. Leisti pradėti stingti ir tada sukrėsti varškės masę. Leisti sustingti ir tada puošti braškėmis, ar kitomis mėgstamomis uogomis.