Kai gaminu salotas, neturiu jokių proporcijų, bet salotų lapų ar gražgarstės dažniausiai dedu 1/3.
Taigi naudojau:
Isberg salotų likutį;
Gražgarsčių saują;
1 agurką;
2 pomidorus;
apie 10 alyvuogių;
1/2 mėlynojo svogūno;
druskos ir pipirų;
200 gr. virtos jautienos krūtininės.
Mėsa pasigaminau iš vakaro. Viriau apie 3 val. 500 gr. gabalą jautienos krūtininės su kaulu, ant labai silpnos ugnies su saliero gumbu, morka, svogūnu ir petražolėmis bei druska ir pipirais. Taip pat su 2 lauro lapais ir kokiais 5 kvepiančiais pipirais.
Sultinys liko sriubai. Jautienos pakaks ir salotoms ir gardiems sumuštiniams. Apie juos kita kartą :).
Salotų lapus suplėšiau, sudėjau gražgarstę, smulkiai pjaustytus pomidorus, agurkus, alyvuoges, susmulkinau mėsą ir ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą svogūną. Pagardinau aioli su jogurtu.
Skanumėlis....
Taigi naudojau:
Isberg salotų likutį;
Gražgarsčių saują;
1 agurką;
2 pomidorus;
apie 10 alyvuogių;
1/2 mėlynojo svogūno;
druskos ir pipirų;
200 gr. virtos jautienos krūtininės.
Mėsa pasigaminau iš vakaro. Viriau apie 3 val. 500 gr. gabalą jautienos krūtininės su kaulu, ant labai silpnos ugnies su saliero gumbu, morka, svogūnu ir petražolėmis bei druska ir pipirais. Taip pat su 2 lauro lapais ir kokiais 5 kvepiančiais pipirais.
Sultinys liko sriubai. Jautienos pakaks ir salotoms ir gardiems sumuštiniams. Apie juos kita kartą :).
Salotų lapus suplėšiau, sudėjau gražgarstę, smulkiai pjaustytus pomidorus, agurkus, alyvuoges, susmulkinau mėsą ir ant viršaus plonais griežinėliais supjaustytą svogūną. Pagardinau aioli su jogurtu.
Skanumėlis....
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą