Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Onigri -japonų virtuvė













1  morka
1 arb. šaukštelis rudojo cukraus
100 ml vandens
50 g sūdytos lašišos
1/2 vnt. agurko
1 valg. šaukštas sojų padažo
100 g ryžių
2 valg. šaukštai sezamo aliejaus


Ryžius nuplauti po tekančiu vandeniu, kol taps tekantis vanduo visai skaidrus. Suberti ryžius į puodą, užpliti vandeniu, uždengti dangčiu ir virti 15 min. ant labai silpnos ugnies. Nukelti puodą ir laikyti uždengus dar 10 min. Sutarkuoti smulkia burokine tarka morką, pakepinti keptuvėje su trupučiu skrudintų sezamo sėklų aliejaus, sojos padažu ir cukrumi, kol pasidarys minkštos ir sausokos. Morkas sumaišyti su ryžiais. Dėti į formelę. Ant viršaus dar uždėti riekelę agurko, tinka ir lašišos gabalelis ir užpilti sojų padažo. Pabandykite, labai skanu.



    

Keptos bulvės (Indų virtuvė)




1 arb. šaukštelis ciberžolės
2 valg. šaukštai aliejaus
60 g sviesto
1 valg. šaukštas citrinos sulčių
 750 g bulvių
 2-3  skiltelės česnako
1  didelis svogūnas
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 arb. šaukštelis imbiero (arba 5cm šviežio tarkuoto)
1,5 arb. šaukštelis kumino
 1/4 arb. šaukštelio kajano pipirų
 1 arb. šaukštelis mėtų








Bulves supjaustyti 2 cm kubeliais ir virti 6-8 min. pasūdytame vandenyje. Tada bulves gerai nusausinti. Keptuvėje išlydyti sviestą, supilti aliejų, ciberžolę ir pakepinti juostelėmis supjaustytą svogūną, suberti bulves ir kepti apie 4-5 min., kol bulvės gražiai apskrus. Susmulkinti česnaką ir suberti ant bulvių. Tada suberti imbierą, kuminą, kajano pipirą ir Tako padažą. Viską išmaišyti ir kepti apie 1 min. Pabaigoje užberti mėtos ir apšlakstyti citrinos sultimis.

Traškus karpis su ryžiais


2 valg. šaukštai pomidorų padažo
1 arb. šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
1/2 vnt. citrinos sulčių
1 valg. šaukštas medaus
3 valg. šaukštai sojos padažo
2 česanko skiltelės
300 g karpio filė
Tempuri tešlos mišinio
100 ml ananasų sulčių


Menkės filė supjaustyti plonomis juostelėmis, apšlakstyti sojos padažu, citrininiais pipirais ir leisti pastovėti bent 15 min. Tada pasigaminame Tempūros tešlą ir joje apvoliojame kiekvieną karpio gabaliuką ir verdame ikįaitintame aliejuje apie 2-3 min. iš abiejų pusių. Patiekiame su ryžiais ir saldžiarūgščiu padažu.
Padažas:
Į nedidelį katilėlį supilame ananasų sultis, jas užviriname. Tada į sultis suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, išspaudžiame citriną (arba įpilame citrinų sultis), pilame sojos padažą, dedame medų, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišome
ir įdedame krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Gautą padažą pilame ant žuvies.

Baklažanai su juodaisiais grybais


1 baklažanas
1 paprika
1 valg. šaukštas aliejaus
1 valg. šaukštas krakmolo (kukurūzų)
1/2 vnt. citrinos sulčių

 2  skiltelės česnako
 2 valg. šaukštas medaus
 1 sauja džiovintų grybų
3 valg. šaukštai sojos padažo
1 morka
2 kiaušinių baltymai
3  pomidorai konservuoti

aliejaus virimui







Baklažanus supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis, pabarstyti druska ir palikti 20 minučių, kad pavandeniuotų. po 20 min baklažanus nuplauti ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Išplakti kiaušinių baltymus ir sumaišyti su krakmolu. Baklažanų juosteles pavolioti tešloje, kepti įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Iškeptus baklažanus padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.
Morką, papriką ir džiovintus grybus (prieš tai grybus užpilti karštu vandeniu 30 min.) supjaustyti plonais šiaudeliais ir pakepti porą minučių keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir vandens. Tuomet toje pačioje keptuvėje įdėti 2 šaukštus medaus, supilti sojos padažą, įdėti 3 pomidorus, išspaustą česnaką ir supilti pusės išspaustos citrinos sulčių. Porą minučių viską pakaitinti. Baklažanus užpilti padažu, išmaišyti arba ne ir galima valgyti.