Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. birželio 27 d., trečiadienis

Traškus karpis su ryžiais


2 valg. šaukštai pomidorų padažo
1 arb. šaukštelis krakmolo (kukurūzų)
1/2 vnt. citrinos sulčių
1 valg. šaukštas medaus
3 valg. šaukštai sojos padažo
2 česanko skiltelės
300 g karpio filė
Tempuri tešlos mišinio
100 ml ananasų sulčių


Menkės filė supjaustyti plonomis juostelėmis, apšlakstyti sojos padažu, citrininiais pipirais ir leisti pastovėti bent 15 min. Tada pasigaminame Tempūros tešlą ir joje apvoliojame kiekvieną karpio gabaliuką ir verdame ikįaitintame aliejuje apie 2-3 min. iš abiejų pusių. Patiekiame su ryžiais ir saldžiarūgščiu padažu.
Padažas:
Į nedidelį katilėlį supilame ananasų sultis, jas užviriname. Tada į sultis suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, išspaudžiame citriną (arba įpilame citrinų sultis), pilame sojos padažą, dedame medų, pomidorų padažą ir viską gerai išmaišome
ir įdedame krakmolo, kad padažas būtų tirštas. Gautą padažą pilame ant žuvies.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą