Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 30 d., trečiadienis

Lietuviški lietiniai su Indišku įdaru




1/2 arb. šaukštelis cukraus
1  kiaušinis
1 arb. šaukštelis kario
1/4  raudonos paprikos
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 valg. šaukštas sojos padažo
1 puodelis virtų ryžių
2 valg. šaukštas saldžių kukurūzų
1 sauja žirnelių
 pagal skonį pipirų
3 valg. šaukštai džiuvėsių

Įdaro pakanka 6 lietiniams. Virtus ryžius pakepiname su smulkiais kubeliais supjaustytomis daržovėmis, pagardiname sojos padažu, Tako padažu, cukrumi ir pipirais. Dedame šaukštą įdaro, suvyniojame volelį. Apvoliojame plaktame kiaušinyje, po to džiuvėsėliuose sumaišytuose su kariu ir apkepame įkaitintame aliejuje.

Indiška duona Poori su daržovėmis







1 vnt. Svogūnas
3 valg. šaukštas aliejaus
1 arb. šaukštelis druskos
3 vnt. pomidorai
1 puodelis miltų
1 arb. šaukštelis kario
1/2 arb. šaukštelis čili pipiriukas
1/2 vnt. cukinijos
1/2 valg. šaukštas paprikos
1/2 vnt. baklažano
1 vnt. skiltelė česnako
75 ml karšto vandens
2.5 cm imbiero šaknies

Visų pirma pasigaminame tešlą. Miltus išmaišyti su druska ir 1 valg. šaukštu aliejaus, tada supilti karštą vandenį ir išminkyti tešlą. Leisti pastovėti 30 min. Tu tarpu pasigaminame daržovių padažą. Supjautome smulkiai visas daržoves. Įkaitiname aliejų, dedame česnaką, svogūną, papriką, baklažaną, karį, imbierą ir čili pipirą ir kepiname apie 5 minutes. Tada sudedame supjaustytus pomidorus ir dar pakepiname apie 5 minutes.

Tešlą padailane į 6 gabaliukus ir iškočiojame apie 15 cm skersmens paplotį. Į keptuve pilame aliejaus (1,5 cm) ir dedame paploti. Kepame apie 15 sekundžių iš vienos ir kitos pusės.

Patiekiame karštus su keptomis daržovėmis.

Daržovių sriuba






Špinatų padažas

200 gr. špinatų;
50 gr. sviesto;
150 ml. grietinėlės;
1 valg. šaukštas miltų;
1 šaukštelis Dijono garstyčių.

 Špinatus išverdame ir sutriname blenderiu. Sviesta šlyditi keptuvėje, suberti miltus ir išmaišyti. Supilti grietinėlę, įdėti garstyčių, druskos ir pipirų pagal skonį. Kai padažas užvirs ir sutirštės sudėti špinatus ir išmaišyti. Patiekti prie paukštienos ir žuvies patiekalų.

2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Ryžių makaronų salotos su kiauliena



2  morkos
1 vnt. agurkas
1 valg. šaukštas rudojo cukraus
2 valg. šaukštas ryžių atcto
1 arb. šaukštelis Tako padažo
2 valg. šaukštas sojos padažo
2 valg. šaukštas sezamo aliejaus
1 sauja ryžių makaronų
150 g virtos kiaulienos

Virtą kiaulieną supjaustyti juostelėmis ir pakepinti aliejuje su šaukšteliu sojos ir pipirais. Morkas ir agurkus supjaustyti šiaudeliais. Makaronus užpilti karštu vandeniu 30 sek. Iš sojos, aliejaus, ryžių acto, cukraus ir atko pasigaminti padažą. Į indą sudėti nuvarvintus makaronus, morkas, agurkus ir kiualieną. Užpilti padažu ir gerai sukratyti arba tiesiog išmaišyti

Mėtinė žirnelių sriuba su jogurtu (Indijos virtuvė)






1  svogūnas
600 ml daržovių sultinys
200 ml pieno
1 valg. šaukštas miltų
1 arb. šaukštelis kalendros
150 ml jogurto
1 pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
2  bulvės
2  česanko skiltelės
1/2 arb. šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukštelis kumino
200 g šaldytų žirnelių
2-3  mėtos lapeliai 

Svogūną, česnaką ir bulves supjaustytas kubeliais pakepinti puode 3 min. su 2 šaukštais aliejaus. Tada sudėti kalendrą ir kuminą, miltus, viską gerai išnaišyti ir pakepti porą minučių pastoviai maišant. Supilti sultinį, suberti žirnelius, įdėti mėtos ir virti apie 15 minučių. Išvirusias daržvės sutrinti kombainu arba blenderiu. Supilti atgal į puodą įdėti druskos ir pipirų. Jogurtą sumaišyti su krakmolu ir supilti pastoviai maišant į sriubą. Pieną pakaitinti iki  virimo apie 2 minutes ir taip pat supilti į sriubą. Patiekti karšą.

Ledai su pistacijomis ir migdolais (Indų virtuvė)




1 indelis kondensuoto pieno
150 ml grietinėlės
50 g pistacijų
50 g migdolų
75 ml karšto vandens
75 ml šalto vandens
1 arb. šaukštelis kardamono
1  arb. šaukštelis migdolų esencijos
Kardamoną užpilti karštu vandeniu ir palaikyti 15 min. Į karddemoną su vandeniu supilti kondencuotą pieną ir gerai išplakti. Tada supilti grietinėlę, šaltą vandenį, pistacijas, migdolųs ir migdolų esenciją. Viską plakti dideliu greičiu apie pusę minutės. Indą dėti į šaldiklį 3 val. Išėmus viską išmaišyti ir gautą masę supilstyti į formeles. Vėl dėti į šaldiklį 4 val.