Ieškoti šiame dienoraštyje

2012 m. gegužės 27 d., sekmadienis

Mėtinė žirnelių sriuba su jogurtu (Indijos virtuvė)






1  svogūnas
600 ml daržovių sultinys
200 ml pieno
1 valg. šaukštas miltų
1 arb. šaukštelis kalendros
150 ml jogurto
1 pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
2  bulvės
2  česanko skiltelės
1/2 arb. šaukštelis kukurūzų krakmolo
1 arb. šaukštelis kumino
200 g šaldytų žirnelių
2-3  mėtos lapeliai 

Svogūną, česnaką ir bulves supjaustytas kubeliais pakepinti puode 3 min. su 2 šaukštais aliejaus. Tada sudėti kalendrą ir kuminą, miltus, viską gerai išnaišyti ir pakepti porą minučių pastoviai maišant. Supilti sultinį, suberti žirnelius, įdėti mėtos ir virti apie 15 minučių. Išvirusias daržvės sutrinti kombainu arba blenderiu. Supilti atgal į puodą įdėti druskos ir pipirų. Jogurtą sumaišyti su krakmolu ir supilti pastoviai maišant į sriubą. Pieną pakaitinti iki  virimo apie 2 minutes ir taip pat supilti į sriubą. Patiekti karšą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą