1 kg lašiša
1 valgomas šaukštas Dijono garstyčių1 valgomas šaukštas medaus
2 valgomi šaukštai švelnaus sojos padažo
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
1/2 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
Visus prieskonius sumaišome ir juo apipilame apie 3 cm storio gabalais supjaustytą lašišą. Marinavau per naktį.
Kepiau ant grotelių 3 min. iš vienos pusė ir 3 min. iš kitos. Kartu apkepinau papriką ir cukiniją. Jai reikėjo daugiau laiko nei lašišai. Kol kepa daržvės, lašišą laikome lėkštėje apdengus aliuminio folija. Dieviškai skanu.
Puikiai tiko prie lašišos ir daržovių žaliosios citrinos ajoli padažas"palengvintas" šaukštu natūralaus jogurto.
.