Tortas „Uogų fiesta“
Biskvitui:
Sviesto 120 g „Vilniaus“ margarino kepiniams
Cukraus 1 stikl.
Miltų kupina 1 stikl.
Žaliosios citrinos žievelės 1 vnt.
Kepimo miltelių 11 g
Kiaušinių trynių 3 vnt.
Grietinės 1 stikl.
Pertepimui:
500 ml. šaldytų pertrintų per sietelį aviečių
4 arbat. šaukšteliai želatinos
Kremui:
500 gr. "Prezident" varškės arba Maskarponės sūrio
200 ml riebios grietinėlės;
1/2 pakelio želatinos;
100 g miltinio cukraus;
1 žaliosios citrinos sulčių;
Įvairių uogų papuošimui.
Gaminimas labai paprastas:
Vandens vonelėje ištirpiname margariną. Atskiriame trynius nuo baltymo. Išsukame trynius su cukrumi. Supilame grietinę. Tada sutarkuojame citrinos žievelę. Viską gerai išmaišome, tada suberiame stiklinę miltų sumaišytų su kepimo milteliais ir išmaišome kol gausis vienalytė masė ir supilame ištirpintą margariną. Viską gerai išmaišome iki vienalytės masės (ji turi gautis grietinės tirštumo) ir sukrečiame į kepimo formą. Kepame apie 30 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol kepa pagrindas pasigaminame varškės masę ir pertepimą.
Žaliosios citrinos sultimis užpilti puse pakelio želatinos ir brinkinti 30 min, tada pašildyti vandens vonelėje.
4 arbat. šaukštelius želatinos užpilti 0,5 stiklinės šalto vandens arba sulčių, leisti išbrinkti, pakaitinti vandens vonelėje ir sumaišyti su pertrintomis avietėmis. Į avietes galite dar įberti 2 šaukštus cukraus. Bet čia jau skonio reikalas. Jei norit saldaus rūgštaus kontrasto- nebūtina.
Maskarponės sūrį išplakti su cukrumi, tada pamažu srovele pilti grietinėlę ir pastoviai plakti iki standžios konsistencijos. Pabaigoje supilti citrinos sultis su išbrinkinta želatina.
Biskvito lakštą atvėsinti ir perpjauti per puse, dėti į išardomą formą, aptepti 2/3 aviečių išmaišytų su išbrinkinta želatina ir jau pradėjusių stingti. Dėti antrą sluoksnį ir ant jo sudėti likusius avietes. Leisti pradėti stingti ir tada sukrėsti varškės masę. Leisti sustingti ir tada puošti mėgstamomis uogomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą