200 gr šokoladinių sausainių
100 gr. kokosų sviesto
1 valg. šaukštas medaus
100 gr. lazdyno arba graikiškų riešutų
200 gr. juodojo šokolado
200 gr. baltojo šokolado
250 gr. Maskarponės arba Rikotos sūrio
200 ml pieno
4 arb. šaukšteliai želatinos
100 gr. cukraus pudros
200 gr aviečiu (neturėjau, todėl naudojau braškes)
gervuogių arba braškių papuošimui.
Sausainius susmulkinti kartu su riešutais įmaišyti kokoso sviestą (aliejų) su medumi. Gauta mase iškloti torto formos dugną ir šonus ir dėti į šaldytuva pusvalandžiui.
Želatiną užpilti pienu išbrinkinti ir ištirpdyti vandens garų vonelėje.
Šokoladą sutrupinti ir ištirpdyti (atskirai juodą ir atskirai baltą). Maskarponę išplakti su cukraus pudra. Pastoviai plakant supilti pieną su ištirpinta želatina. Pusę masės supilti į juodą šokoladą ir pusę į baltą.
Ant sustingusių trupinių išdėlioti avietes ir užpilti juodo šokolado masę. Dėti į šaldiklį 5 minutėms. Tada užpilti balto šokolado masę ir vėl dėti į šaldiklį 10 min. Sustingusį tortą papuošti uogomis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą