Ieškoti šiame dienoraštyje

2011 m. kovo 2 d., trečiadienis

Virtų bulvių blynai

4 didelės bulvės
4 šaukštai miltų
2 kiaušiniai
3 šaukštai grietinės
Žiupsnelis malto muskato.
Maltų baltųjų pipirų ir druskos pagal skonį.




Bulves išvirti, sugrūsti. Įdėti miltus, išplaktus kiaušinius, grietinę, muskatą, pipirus ir druskos. Viską gerai išmaišyti ir kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai pagels. Patiekti su varške arba grietine.

Šokoladiniai blynai




0,5 stiklinės kukurūzų miltų (nebūtinai);
2  stiklinės kvietinių miltų;
2  šaukštai  cukraus;
1/2 arbat. šaukštelio druskos;
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
400 ml pasukų;
2-3 valgomi šaukštai   išlydyto sviesto;
50 gr. konditerinio juodo šokolado.

 Dubenyje sumaišyti sausas medžiagas: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Užpilti pasukas, įmušti kiaušinį, supilti ištirpintą sviestą. Pabaigoje įmaišyti stambiai sutarkuotą arba smulkiai sulaužytą šokoladą. Kepti kaip įprastus blynus, tik nereikia aliejaus jei kepsite Berghof keptuvėje. 


Mieliniai blynai su razinomis




























2 stiklinės pieno;
1 kiaušinis;
2- 2,5 stiklinės kvietinių miltų;
2 šaukštai su kaupu cukraus;
žiupsnelis druskos;
pusė stiklinės razinų;
1 nubrauktas šaukštas sausų mielių;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.

Pieną pašildyti iki kokių 40 laipsnių suberti mieles, cukrų išmaišyti ir leisti mielėms išpukšloti (apie penkiolika minučių). Tada sudėti išplaktą kiaušinį, druską, aliejų suberti miltus viską išmaišyti. Pabaigoje įmaišyti nuplautas karštu vandeniu razinas. Tešlą laikyti šiltai ir leisti tešlai pakilti apie gerą pusvalandį. Kepti ant silpnos ugnies. Prieš kiekvieną blyną šaukštą su kuriuo dėsite tešlą įmerkti į vandenį (taip lengviau formuoti blynus). Kadangi naudoju naujos kartos keptuve Berghof- jokių riebalų nenaudoju. Riebalų nereikia ir kepant teflonu padengtoje keptuvėje. Bet jei mėgstate riebiau- kepkite aliejuje J.

2011 m. vasario 27 d., sekmadienis

Lietiniai blynai su karamelizuotais obuoliais
























Lietiniams:
1 stiklinė miltų;
2 stiklinės pieno;
2 kiaušiniai;
1 arbatinis šaukštelis cukraus;
1 valgomas šaukštas alyvuogių aliejaus;
Žiupsnelis druskos;

Įdarui:
4 obuoliai
100 gr. sviesto
2 valgomi šaukštai cukraus
½ arbatinio šaukštelio cinamono
½ apelsino sulčių
50 gr. juodojo šokolado
100 gr. Rikotos sūrio
1 valgomas šaukštas cukraus pudros

Išplakti kiaušinius su pienu, cukrumi ir druska, įmaišyti miltus, pabaigoje įpilti alyvuogių aliejų. Iškepti lietinius (iš šio kiekio iškepu apie 10 lietinių).
Obuolius, nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti plonomis riekelėmis.  Keptuvėje ištirpinti sviestą sudėti obuolius, apibarstyti cukrumi, išspausti pusės apelsino sultis, suberti cinamoną ir vis pamaišant kepti, kol obuoliai karamelizuosis. Apkeptus obuolius dėti ant  lietinio ir lankstyti kaip tik norite (trikampiu, vokeliu, ). Prieš patiekiant blynus apkepti nedideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Labai skanu patiekti su ištirpintu šokoladu ir rikotos sūriu išplaktu su cukraus pudra bei braškių uogiene.