Kepiau tortą tėčiui, gaminau aioli padaža ir liko 5 kiaušinio baltymai. Nusprendžiau pagaminti "Pavlovą", nes liko krūva braškių ir samtis kremo nuo tėčio torto. Deja..........."Pavlova" nepavyko, nors baltymai išsiplakė nuostabiai, bet kepant parudavo, todėl per anksti išjungiau orkaitę. Morengas orkaitėje išsipūtė, o išėmus sukrito. Bet produktai nenuėjo perniek, tiesiog pagaminau kiaušinių baltymų tortą su braškėmis ir mėlynėmis :).
Morengui reikėjo:
5 kiaušinio baltymų
1 stiklinės miltinio cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
Kremui naudojau Maskarponę išplaktą su saldžia grietinėle. Papuošiau uogomis.
Morengui reikėjo:
5 kiaušinio baltymų
1 stiklinės miltinio cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
Kremui naudojau Maskarponę išplaktą su saldžia grietinėle. Papuošiau uogomis.
Kiaušinio baltymus išplakiau iki putų, tada pamažu bėriau cukrų. plakiau, kol masė apvertus nekrito iš indo.
Kepti pagal instrukciją reikėjo apie 60-70 min, 130 C temp. Tai čia matyt ir buvo klaida ir jis ėmė ruduoti ir aš jį ištraukiau po 55 min. Ir morengas...subliuško. Iki šiol aš visada morengą kepdavau 100 C temp apie 90 min.
Na bet trauktis nebuvo kur. Uždėjau nuo tėčio toto likusio kremo iš maskarponės sūrio, negailėdama pridėjau braškių, saują pernykščių mėlynių, kelias vynuoges ir atnešiau kolegėms į darbą. Na ir ką manote? Ogi buvo skanu.