Ieškoti šiame dienoraštyje

2015 m. birželio 5 d., penktadienis

Tortas iš likučių

Kepiau tortą tėčiui, gaminau aioli padaža ir liko 5 kiaušinio baltymai. Nusprendžiau pagaminti "Pavlovą", nes liko krūva braškių ir samtis kremo nuo tėčio torto. Deja..........."Pavlova" nepavyko, nors baltymai išsiplakė nuostabiai, bet kepant parudavo, todėl per anksti išjungiau orkaitę. Morengas orkaitėje išsipūtė, o išėmus sukrito. Bet produktai nenuėjo perniek, tiesiog pagaminau kiaušinių baltymų tortą su braškėmis ir mėlynėmis :).

Morengui reikėjo:
5 kiaušinio baltymų
1 stiklinės miltinio cukraus
1 pakelio vanilinio cukraus
Kremui naudojau Maskarponę išplaktą su saldžia grietinėle. Papuošiau  uogomis.

Kiaušinio baltymus išplakiau iki putų, tada pamažu bėriau cukrų. plakiau, kol masė apvertus nekrito iš indo.
Kepti pagal instrukciją reikėjo apie 60-70 min, 130 C temp. Tai čia matyt ir buvo klaida ir jis ėmė ruduoti ir aš jį ištraukiau po 55 min. Ir morengas...subliuško. Iki šiol  aš visada morengą kepdavau 100 C temp apie 90 min. 
Na bet trauktis nebuvo kur. Uždėjau nuo tėčio toto likusio kremo iš maskarponės sūrio, negailėdama pridėjau braškių, saują pernykščių mėlynių, kelias vynuoges ir atnešiau kolegėms į darbą. Na ir ką manote? Ogi buvo skanu.

2015 m. gegužės 31 d., sekmadienis

Bakalažanų suktinukai su malta mėsa ir melynuoju pelėsiniu sūriu







 
Gaminimui reikės:
2 baklažanų;
300 g mėgiamos maltos mėsos (geriau riebesnės, aš naudojau vištieną);
apie 100 gr. Memel blue pelėsinio sūrio;
2 skiltelės česnako;
1/2 svogūno;
1 indelis konservuotų pomidorų arba tiesiog sulčių 300 ml;
Druskos ir pipirų;
Šakelė čiobrelio ir raudonėlio;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
Džiugo ar kito tarkuoto kieto sūrio apie 50 g.

Supjausčiau baklažana apie 0,5 cm storio riekelėmis, pabarsčiau druską ir leido šiek tiek pastovėti. Tuo tarpu pasigaminau įdarą. Keptuvėje aliejuje pakepinau smulkiai supjaustytus  česnaką ir svogūną. Tada sudėjau faršą. Apkepinau labai trumpai. Pabaigoje įbėriau čiobrelio ir raudonėlio (turėjau šviežių iš tetos daržo). Kai šiek tiek atvėso įtrupinau sūrio ir išmaišiau.
Baklažano juosteles nusausinau ir apkepiau iš abiejų pusių šiek tiek pašlaksčiusi alyvuogių aliejumi. Į apkeptas baklažano juostelės, ant plačiojo galo, dėjau po šaukštą įdaro ir suvyniojau ritinėlius. Sudėjau į karščiui atsparų indą, užpyliau sutrintus pomidorus, apibarsčiau Džiugo sūrių ir į orkaitę 25 min. Kepiau 200 C temp.